meny
                 
Startsiden
Nordmøre
  Aure
  Averøy
  Eide
  Gjemnes
  Halsa
  Smøla
  Alfabetisk
  Bransje
  Bil og båt
  Blomster og planter
  Byggevarer- og byggefirma
  Dagligvarer og forbruk
  Elektro og data
  Klær og fottøy
  Kommunen
  Maskinentreprenører
  Møbler
  Produksjon
  Reiseliv
  Tjenester
Romsdal
Sør-Trøndelag
Kommunenvår søker medarbeidere
Om ossLoading
Marine Harvest Norway


Marine Harvest Norway AS
Avd Smøla
Vikan
6570 Smøla
tlf: 71 54 37 58
Faks: 71 54 12 77

Mob:
Sørøy: 97 77 66 09
Baadnes: 97 58 87 87
E-post:
odd.gunnar.soroy@marineharvest.com
lars.dreier.baadnes@marineharvest.com 

Oppdrett skaper store verdier i havet

Marine Harvest på Smøla har 10 ansatte og to lærlinger, og driver moderne oppdrett på lokaliteter på Bremnessvaet og Brettingen. Her drives det med matfiskproduksjon av laks med 1,2 millioner utsatt smolt på hver av lokalitetene. Fisken fores i ca halvannet år, og utsettet gir til slutt rundt 7 millioner kilo laks.


Noen sentrale personer i Marine Harvest Norway på Smøla samlet på dekket av servicebåten ”Sjøkongen”. Stående fra venstre ser vi Lars Dreier Baadnes, Odd Gunnar Sørøy, Ottar Roksvåg og Eirik Grøsvik. I båten sitter Jarl Antonsen og Arvid Hakkebo, som står i spissen for serviceteamet.

Selskapet har base ved den tidligere krabbefabrikken i Vikan, men de moderne oppdrettsflåtene er i seg selv et produksjonsanlegg og et teknologisk vidunder med fullt datastyrt foring og kapasitet til å lagre 400 tonn fôr i siloer. Dessuten både lugarer og oppholdsrom.
Lars Dreier Baadnes og Odd Gunnar Sørøy er ansvarlige for hvert sitt anlegg, og driver dem på selvstendig basis. De har imidlertid et omfattende samarbeid, blant annet om serviceteamet med Arvid Hakkebo og Jarl Antonsen i spissen. Disse dyktige karene er selve krumtappen i anleggene, og tar seg av alt som ikke er relatert til foring. Den besørges av driftsteknikerne, som også gjør en formidabel jobb, understreker Lars og Odd Gunnar. Fra den spesialtilpassede oppdrettsbåten ”Sjøkongen” håndterer de oppdrettsnøter og fortøyninger, men også for eksempel avlusing. Rengjøringen av nøtene i sjøen er det Surnadal Sjøservice som leies inn for.

Det er svært gode forhold i sjøen med høyt oksygennivå der de to anleggene ligger, og det gjør nok sitt til at fisken er lite utsatt for sykdom her. Odd Gunnar sitt anlegg på Bremnessvaet ligger ut mot det åpne havet. Selv om vannet er topp, gjør det selvsagt at det stilles ekstra krav til styrken på anlegget. Lars sitt anlegg ligger mindre utsatt til og i naturskjønne omgivelser ved Brettingen.
Marine Harvest er et helintegrert selskap og et resultat av fusjon av flere selskaper, blant annet Fjord Seafood og Pan Fish. Selskapet er en virkelig gigant, som produserer en tredjedel av verdens oppdrettslaks og ørret. Det har virksomhet i 20 land og har 9000 ansatte og 20000 aksjonærer.

Odd Gunnar har arbeidet i næringen siden 1978, og har sett en voldsom utvikling fra han startet opp som driftstekniker. Ved siden av lang praksis, har han også tatt etterutdanning på universitetsnivå blant annet innenfor produksjonsbiologi og helse, miljø og sikkerhet.
Lars er utdannet næringsmiddelingeniør i Trondheim, og har mange år bak seg i videregående skole før han kom inn i oppdrettsnæringen gjennom Stolt Sea Farm i 2001. Han har vært drivkraften bak satsingen på lærlinger og bedriftsintern utdanning av fagarbeidere. De to har personalansvar ved lokalitetene sine ved siden av ansvaret for produksjon og budsjettering.

Lars Baadnes og Odd Gunnar Sørøy har hver sin oppdrettsflåte, som egentlig mer ligner på en middels ferge. Herfra går det slanger med fôr ut til mærene, og denne foringen er datastyrt fra kontrollrommet om bord.

Storhavet står rett på ved lokaliteten til Odd Gunnar. Her ser vi ham til høyre sammen med Geir Gjelberg og lærlingen Rolf Marius Kanestrøm i ferd med å klargjøre en mære for innsett av smolt.

Fra oppdrettsflåten går slanger med fôr ut til mærene. Her ved anlegget til Lars er det nå stor fisk, slik at det går med store mengder med fôr.
• Atlantic Dawn Seafoods
• Marine Harvest Norway
• Nordsia Aktivitetssenter
• Nordvestnytt
• Partrederiet Hopmark
• Plastservice
• Promarin
• Promek
• Smøla Klekkeri og Settefiskanlegg
• Smølaprodukter
• Smølavinduet
• Statkraft Energi
• Veidholmen Fisk
 

(c) Ramvik
Alltid oppdatert med Zonate® CMS fra Ramvik