meny
                 
Startsiden
Nordmøre
Romsdal
Sør-Trøndelag
  Frøya
  Hemne
  Hitra
  Klæbu
  Meldal
  Melhus
  Alfabetisk
  Bransjer
  Blomster og planter
  Byggevarer- og byggefirma
  Dagligvarer og forbruk
  Elektro og data
  Helse og velvære
  Klær og fottøy
  Kommunen
  Maskin, bil og båt
  Maskinentreprenører
  Møbler
  Produksjon og håndverk
  Reiseliv
  Tjenester
  Midtre Gauldal
  Orkdal
  Rennebu
  Rissa
  Skaun
Kommunenvår søker medarbeidere
Om oss



Loading




Eidsmo Slakteri


Eidsmo Slakteri AS
7228 Kvål
Telefon: 72 87 70 30

E-post: arnt@eidsmo.no
Hjemmeside: www.eidsmo.no
Åpningstider butikk: Mandag-fredag 08-15.30




 

Kvalitet og matglede i generasjoner

Eidsmo Spekemat på Kvål er en av få gjenværende spekematprodusenter i Trøndelag. Her produseres førsteklasses kjøttmat – etter gamle og ærverdige oppskrifter som trønderne har kjent i snart hundre år.


Butikkutsalget på Eidsmo kan tilby smakfulle kjøttvarer av høy kvalitet. I jula er det gjerne ti meter kø for å sikre seg sylte og andre juledelikatesser. F.v. Arnt Johan Eidsmo, butikksjef Marit Selbæk og produksjonsansvarlig Harald Eidsmo.
 

Det begynte i 1921, da bygdeslakter Ingebrigt Eidsmo etablerte seg i egne lokaler på Kvål. I 1950 tok sønnen Arnt Johan over roret. I dag nærmer Arnt Johan Eidsmo seg 80 år, men er fremdeles sterkt delaktig i driften. Han stiller opp der det trengs og er ikke redd for å ta en tørn. Den øvrige familien er også godt representert – både på eiersiden, i styret og i den daglige driften.

Siden november 2008 har Hans Petter Kvernrød vært daglig leder.

- Spekematen fra Eidsmo har en unik posisjon i markedet. Folket kjenner smaken, og kommer tilbake til den gang etter gang. Vi er i all hovedsak et midtnorsk fenomen, men har fått et stadig større nedslagsfelt de siste årene. I dag selges produktene våre også i Oppdal, på Røros, Fosen og ned mot Molde. Dagligvarehandelen er en konkurranseutsatt bransje, men som tradisjonsbærer beholder vi vår posisjon i markedet, sier han.

Eidsmo Spekemat leier ut lokaler til Slakthuset Eidsmo Dullum, som de også eier halvparten av. Slakthuset ligger vegg i vegg, og her hentes også mesteparten av råvarene. Sortimentet rommer hovedsakelig spekepølser av forskjellig slag, samt et utvalg av sesongvarer. Det har også vært forsøkt å fornye emballasjen på allerede eksisterende varianter av oppskårede spekepølser, men dette ble ingen stor suksess.

- Kjøttbransjen opererer i et konkurransepreget marked. For vårt vedkommende ble det brukt mye penger på fornying av produkter og emballasje. Produktene skulle bli landsdekkende, og dette ble en atskillig mer krevende prosess enn forventet. Da markedsføringsbiten skulle ta til, var pengesekken tom. Dette ble en dyrekjøpt erfaring, men vi kan ikke bruke tiden til å dvele ved egne feilgrep. Per i dag skal Eidsmo fremstå som en tradisjonsrik og smakfull spekematprodusent, med produkter som folket kjenner og kommer tilbake til, sier Kvernrød.

I tillegg til det sortimentet som finnes i dagligvarebutikkene, kan man også få kjøpt produktene i Eidsmos eget utsalg. Her finnes det både spekemat, pålegg, kjøttdeig og andre godsaker av høy kvalitet.

- Butikken har åpent mandag til fredag fra åtte til fire. Er det vanskelig å komme i åpningstiden, kan man gjerne ringe og bestille. Vi legger også opp bestillinger til bursdag, julebord og andre tilstelninger. Mange mener at det er noe eget ved å handle direkte fra butikk. Det finnes ikke så mange slike igjen i dag, men for oss er utsalget en viktig del av identiteten, avslutter Kvernrød.

Eidsmo er viden kjent for sin tradisjonsrike morrpølse. Gode råvarer og lang tørketid gir et prima produkt.

På Eidsmos eget tørkeloft tas tiden til hjelp for å få den unike smaksopplevelsen.

Reportasje: Merete.Fossum@kommunenvar.no




• Asbjørn Krogstad
• Bies Produkter
• Capro
• Delprodukt
• Eidsmo Slakteri
• Exel-machines
• Gimse Sveiseteknikk
• Gravørskilt
• Industrimek
• MarkiseHACO
• Mo Grus
• Rantex Flaarønning
• Settefiskanlegget Lundamo
• Slakthuset Eidsmo Dullum
• TrønderGlass
• Vekst Melhus
 

(c) Ramvik
Alltid oppdatert med Zonate® CMS fra Ramvik