Bensinstasjon og pub
Med drivstoff, hamburgere og bilvask til salgs, er det ingen tvil om at dette er en godt besøkt bedrift på Storås. Her stikker mange innom for en rask matbit. Eller kanskje bare en prat med kjentfolk? Ved siden av bilrelaterte produkter, har butikken også et utvalg av de mest nødvendige dagligvarer. Her får du kjøpt både såpe, melk og brød. En aldri så liten kuriositet er puben i andre etasje. Her sørger stasjonsbestyreren selv for å fylle glassene på lørdagskveldene.
-Velkommen til oss, sier denne gjengen som er å treffe på bensinstasjonen på Storås. Fra venstre Anniken Stoltz, Julie Drugli Hervik, Leif Engen og Linn Sollie.
Bensinstasjonen er en del av selskapet Syrstadeng Bil AS, men har siden starten vært utskilt som et eget firma. Folk på Storås hadde et sterkt ønske om å få liv i pumpene etter at anlegget hadde ligget brakk ei tid. Det var Leif Engen som i 1991 fikk oppgaven med å bygge opp igjen drifta. Selv er han både lastebileier og yrkessjåfør, og etter eget utsagn mer enn vanlig opptatt av bil og hestekrefter. Med mange turer både innen- og utenlands, er han avhengig av å ha god hjelp til å ta seg av kundene på bensinstasjonen. Svigerinnen Grete Engen er derfor stedfortreder når han selv er ute på veien. Med åtte på lønningslista, hvorav tre jobber heltid kan han trygt overlate butikken når han er borte.
- Veimat som hamburgere, pizza og pølser er et viktig segment for at vi skal holde drifta i gang. Vi er et naturlig samlingspunkt, og har en ”kaffekrok” der folk kan slå seg ned. Mange kjøper seg noe å spise, og synes det er greit å treffe kjentfolk i ”matpausen”, sier Engen. Han er også en av de få bensinforhandlerne som kan tilby både øl og vin. Det betinger imidlertid at du stikker innom lørdagskvelden. Da er nemlig Stasjonspuben som ligger i andre etasje, åpen.
- Spesielt med bar på loftet?
- Ja, dette konseptet er nok en original kombinasjon for mange, sier Engen. Han understreker at det handler om å utnytte de ressursene en har. Bemanningen og store deler av innkjøpene samordnes med drifta av bensinstasjonen. Han har sørget for å skaffe seg både serverings- og skjenkebevilling, og Stasjonspuben har alle rettigheter. En gang i måneden leies det inn musikere som sørger for levende musikk og god stemning. Her er det også muligheter for å ta seg en svingom utpå kvelden. Om søndagene gjøres lokalet om til restaurant, der det serveres middagsmat som hele familien godt kan like. Med retter som løvbiff, kebab, biffsnadder eller pizza på menyen, skulle det være duket for et hyggelig søndagsmåltid. Bygdefolket som er vant til å være vertskap for storstilte festivaler, kan også kunsten å ordne seg på helårsbasis.
Julie Drugli Hervik (8) er ofte på besøk hos morfar på bensinstasjonen. Nå gleder hun seg til at den nye softismaskinen snart skal tas i bruk.
Leif Engen driver både bensinstasjon og pub. Den lokale ”stasjonspuben” i andre etasje har helgeåpent, med pubkveld på lørdag og middagsservering på søndager.
Reportasje: Inger.Steigendal.Aas@kommunenvar.no