meny
                 
Startsiden
Nordmøre
  Aure
  Averøy
  Eide
  Gjemnes
  Alfabetisk
  Bransje
  Bil og båt
  Blomster og planter
  Byggevarer- og byggefirma
  Dagligvarer og forbruk
  Elektro og data
  Klær og fottøy
  Kommunen
  Maskinentreprenører
  Møbler
  Produksjon
  Reiseliv
  Tjenester
  Halsa
  Smøla
Romsdal
Sør-Trøndelag
Kommunenvår søker medarbeidere
Om oss



Loading




Angvik Fisk Berggren


Angvik Fisk Berggren AS
6636 Angvik
Tlf: 71 29 27 00

Fax: 71 29 27 04
Mob: 48 09 72 26
E-post: angvik@berggren.no

 

 

Tradisjonell fiskematprodusent i Angvika

Angvik Fiskemat holder til like ved det nye hotellet i Angvika og er et hyggelig innslag i næringslivet i Gjemnes. Bedriften lager fiskemat på tradisjonelt vis slik at det her er steikepanne og kokekar som er i bruk. Den har vært i drift i 11 år og hatt tre ulike drivere på denne tiden, men nå er det den tradisjonsrike fiskematprodusenten AS Berggren fra Kongsvinger som har lagt en del av produksjonen sin hit.


En optimistisk arbeidsstokk ved fiskematprodusenten i Angvika lager landets beste fiskemat på tradisjonelt vis. Fra venstre Peter Franz, Brigitte Franz, Laila Riisnes og Bente Aamot. I bakgrunnen barnebarnet til Peter og Brigitte.

Bedriften har nå fire ansatte og produserer på bestilling slik at det i perioder kan være rett så hektisk. Produktene er av svært høy kvalitet, noe som lokalbefolkningen og turister vet å sette pris på. Varene pakkes slik at de har lang holdbarhet og det er alltid en del tilgjengelig på kjølelageret.
Daglig leder er Bente Aamot, som nå bor på gard på Aspåsen og også har bakgrunn som en av de siste bureisere i landet. Hun har utdannelse som kokk fra Rauma, og med denne produksjonen som ikke er maskinell, men basert på gammel tradisjon, kommer det godt med.

Folk setter pris på å kunne handle lokalt her, og utsalget ved bedriften er åpent alle hverdager unntatt lørdag, også gjennom sommerferien. Produktene blir selvsagt en nisjeproduksjon som folk langs kysten har mest forhold til. De forhandles likevel gjennom ulike kjeder, noe som gjør at man ikke finner igjen navnet til produsenten på produktene, hvis man da ikke kjenner EFTA-merket som er M511. Det kan lønne seg å huske, for både baill og fiskekaker fikk toppkarakter av denne journalistens kresne familie.

Mørekjøtt og Bama-gruppen er blant de som forhandler produktene som er basert på førsteklasses råstoff fra blant annet hyse og steinbit. AS Berggren har da også et godt renommé å ta vare på, og det er 4. generasjon som driver den bedriften. De ble kåret til Norgesmester i fiskematproduksjon i 2004 da fiskepuddingen gikk til topps, og i 2006 da fiskekakene og steinbitkarbonadene gikk av med seieren. Dårligere er i alle fall ikke produktene blitt etter etableringen i Angvika.

Med seg i produksjonen har Bente det tyske ekteparet Brigitte og Peter Franz. De har vært i Norge i 7 år og det arbeidsomme paret har bosatt seg i Eidsvågen. Ellers står Laila Riisnes for renholdet tre dager i uka, og Linda Samuelsen er ekstrahjelp.

Brigitte og Bente produserer og pakker effektivt, men selve produksjonen er håndarbeid.

Peter ved kverna som sørger for jevn konsistens.

Jostein Trædal og Astrid Møllsæter fra Trædal hotell- og turistsenter er blant de som har funnet  fram til utsalget til Bente.

 




• Angvik Fisk Berggren
• Bjerkeset Møbler og begravelsesbyrå
• Brakstad Søm & Møbeltapetsering
• Gjøco
• Hydraulteknikk
• Lysfabrikken arbeids- og aktivitetssenter
• Metallco
• Nikoline husflid og turistinformasjon
• Tine Midt-Norge Høgset
• Warvik Mekaniske Verksted
• Øre Vilt
 

(c) Ramvik
Alltid oppdatert med Zonate® CMS fra Ramvik