meny
                 
Startsiden
Nordmøre
  Aure
  Averøy
  Eide
  Gjemnes
  Alfabetisk
  Bransje
  Bil og båt
  Blomster og planter
  Byggevarer- og byggefirma
  Dagligvarer og forbruk
  Elektro og data
  Klær og fottøy
  Kommunen
  Maskinentreprenører
  Møbler
  Produksjon
  Reiseliv
  Tjenester
  Halsa
  Smøla
Romsdal
Sør-Trøndelag
Kommunenvår søker medarbeidere
Om oss



Loading




Angvik Gamle Handelssted


Angvik Gamle Handelssted
6636 Angvik
Tlf.: 71 29 13 00
Faks: 71 29 13 01 
E-post: post@angvik-hotell.no

Hotellvert Jørn Aase
Mobil: 41 69 72 73
E-post: jorn@angvik-hotell.no
Nettside: www.classicnorway.no




 

  
Historisk sus over nytt hotell i Angvik

Det ligger en storstilt satsing bak det nye hotellet i Angvik. Med 17 rom som alle er forskjellig innredet og en atmosfære av ro og gammel tradisjon i den gjenskapte tønnefabrikken, blir dette et nytt flaggskip for reiselivet på Nordmøre og i Romsdal. Bygningen stammer delvis fra 1800-tallet og en smakfull blanding av nye og gamle materialer viser hvilken kapasitet den lokale arkitekten Nils Fiske er. Sentralt i hotellet er den gamle bøtkergrua tatt vare på i form av et åpent ildsted som preger restauranten. Stedet bærer ellers preg av å være bygd som et møtested godt egnet for konferanser, og med vekt på et godt kjøkken og særegne selskapslokaler. Dette er blitt et sted å koble av i et miljø fra en svunnen tid.


På kaia foran hotellet et par måneder før ferdigstillelse ser vi her fra venstre museumsvert Linda Ørsal Angvik, assisterende leder Arne Glæstad, arkitekt Nils Fiske og hotellvert Jørn Aase. 

En del av prosjektet er også museet like ved, som forteller historien til Angvik og kjøpmannsfamilien her. Samtidig får også bygda og hotellet sin storstue i Haltvikhuset fra 1884. Det er flyttet hit og satt opp vegg i vegg med hotellet, for en stor del på dugnad av bygdafolket. Til påska 2008 er det også meningen at et spa-anlegg i engelsk badehusstil skal være på plass.

Det skal ikke mye fantasi til for å forstå at det er Stig O. Jacobsen som har vært drivkraften bak denne satsingen i hjembygda. Det er kanskje ikke i Angvik man venter å finne et eksklusivt hotell, men vakrere beliggenhet skal man lete lenge etter. Kaia er murt opp i stein og utenfor ligger flytebrygger der det nok heller vil ligge Brubæk-færinger for en stille rotur på fjorden enn dyre cabincruisere.
Sammen med sin gode kompanjong Erik Berg i Berg Jacobsen Gruppen har altså Stig greid å realisere denne satsingen til 50 millioner kroner. Hotellet er et av 8 hoteller som skal markedsføres gjennom salgs- og destinasjonsselskapet Classic Norway som Berg Jacobsen Gruppen har bygd opp.


Det er hyggelige rom ved hotellet, og ingen av dem er like.


Tidsriktige salonger gir ro til avkobling.

Dyktige ansatte på plass

I sommer kom de første ansatte på plass og hotellvert er Jørn Aase, som kom til Angvik fra stilling som restaurantkoordinator ved Soria Moria. Han er fra Førde og har bachelorgrad innenfor turisme og reiseliv fra Oslo og Barcelona. Assisterende leder er Arne Glæstad fra Gjøvik. Han har arbeidet i Angvik Eiendom som eiendomssjef og har byggfagutdannelse ved siden av økonomi fra BI og Høgskole. Fram mot åpningen hadde begge nok å holde styr på i den hektiske perioden mens arbeidet med hotellet ble fullført.


Den tredje av de som ble ansatt tidlig er Linda Ørsal Angvik fra Sunndal. Hun har vært beskjeftiget med oppbyggingen av Museet Handelshuset Angvik. Her var hun i gang med oppsettingen av butikkdisken sammen med snekkeren Jørgen Hagen.

Linda har bakgrunn fra arbeid ved blant annet møbelfabrikk og driver også eget firma som interiørkonsulent. Museet blir bygd opp i ”Gustavbua” som ble startet av Gustav Angvik. Bygningen er påbygd og her blir den bemerkelsesverdige historien om John K. Angvik og Gurianna Angvik og deres 14 barn fortalt. Av disse søsknene startet 11 opp egen næringsvirksomhet i Angvik og Kristiansund. En av dem var Thore J. Angvik som drev fram Angvik Møbelfabrikk og er bestefar til Stig O. Jacobsen. I denne familien er det altså snakk om at kjøpmannsblodet går i arv. Det blir sagt at søsknene solgte alt fra møbler til keiser Haile Selassie i Etiopia - til undertøy til fruene i Kristiansund. Museet forteller samtidig også den spennende historien til bygda Angvik, helt fra skogen her vekte hollendernes interesse på 1500-tallet og senere altså ga grunnlag for møbelfabrikken som eksisterte i 100 år fram til 2006.

Arbeidet med hotellet har vært omfattende og lokale firma i Angvik hadde mer enn nok å gjøre under byggeperioden. I tillegg fikk bygda sin storstue som en del av hotellet. Dugnaden som har pågått her gjør nok at hele bygda føler et eierskap til prosjektet. Sannsynligvis vil det bli 6 fast ansatte ved hotellet, men det ligger også i kortene at det vil være behov for mye innleie av arbeidskraft ved større arrangement.
En annen av nøkkelpersonene som er på plass fra åpningen er i alle fall den ansatte kokken, som er Joakim Torseth fra Frei. Han kom til hotellet fra restauranten ”5 Stuer” i Holmenkollen Park Hotel og hadde læretiden ved Frognerseteren hovedrestaurant. På kjøkkenet vil altså alt være i de beste hender og Kari Aarnes som bor på Osmarka er tilsatt som husøkonom, og er vel den som skal sørge for den gode stemningen i lokalene.

Joakim Torseth og Kari Aarnes på kjøkkenet der det meste begynte å komme på plass da vi var innom - bortsett fra uniformene.


I museet finner man en tredimensjonal gjenskaping av Angvik-området (i sort/hvitt). De som sto for den var f.v Terje Olsen, Svein Åge Tusvik og Olav Baarøy.


Den gamle bøtkergrua er bevart og gir restauranten særpreg.  




• Angvik Gamle Handelssted
• Nikoline husflid og turistinformasjon
• Norgesreiser
• Silsethytta
 

(c) Ramvik
Alltid oppdatert med Zonate® CMS fra Ramvik