meny
                 
Startsiden
Nordmøre
  Aure
  Averøy
  Eide
  Gjemnes
  Halsa
  Smøla
  Alfabetisk
  Bransje
  Bil og båt
  Blomster og planter
  Byggevarer- og byggefirma
  Dagligvarer og forbruk
  Elektro og data
  Klær og fottøy
  Kommunen
  Maskinentreprenører
  Møbler
  Produksjon
  Reiseliv
  Tjenester
Romsdal
Sør-Trøndelag
Kommunenvår søker medarbeidere
Om ossLoading
Smøla Bilservice


Smøla Bilservice AS
Sætran
6570 Smøla
Tlf: 71 54 49 00
Faks: 71 54 49 09

Bilberging: 91 58 75 08
E-post: Firmapost@smola.as
Nettside: www.smola.no
Åpningstider verksted:
08.00 – 16.00


 

Reparerer og selger biler, båter og motorer

Sætran har utviklet seg til å bli et viktig senter på Smøla, og aktiviteten er på mange måter preget av brødrene Lillehaug. De tre har greid å skape både arbeidsplasser og viktige servicetilbud på området som familien overtok i 1984, og som da inkluderte en dagligvarebutikk og kaia på Sætran. Aktiviteten som er kommet til etter hvert med havfiskesenter, bilverksted, båtsalg, kiosk og bensinstasjon gir et fullverdig tilbud til befolkningen og turister.


De ansatte og daglig leder på bilverkstedet foran verkstedshallen. Fra venstre ser vi daglig leder Rolf Gunnar Lillehaug, Jan Maarten Boot, Gunnar Bjøringsøy, Kolbjørn Lura og Kim Møllerop. Ingolf Lie  og Sven Nicolai var ikke tilstede da bildet ble tatt. 

Daglig leder for verkstedet er Rolf Gunnar Lillehaug, som startet det opp i 1986. Rolf er utdannet bilmekaniker i Kristiansund, og hadde lærlingtida si ved Smøla billag. Med seg da han startet opp hadde han Gunnar Bjøringsøy og Ingolf Lie, og begge er her fremdeles. Gunnar er verksmester, mens Ingolf Lie er ansvarlig for karosseri og lakkering. Der har bedriften for øvrig fått et spesielt godt rykte, og det er vel allment kjent at kjendisadvokaten Steinar Wiik Sørvik lar veteranbilene sine restaurere her. Ved siden av dem arbeidet Gunnar Bjøringsøy, Kolbjørn Lura, Kim Møllerup og innflytterne Jan Maarten Boot fra Nederland og Sven Nicolai fra Tyskland ved verkstedet da vi var innom. Jan er nå begynt ved vindparken. Begge har kjøpt seg småbruk på Smøla og har altså slått rot her.

Ved siden av lokale kunder, er dette er et avtaleverksted for If-skadeforsikring, og får tilført en del jobber slik. Verkstedet har også to kranbiler og har bilberging for NAF og Falken. Her er det også et Frank selvvaskeanlegg som stadig flere har oppdaget.

Det har vært utbygginger av verkstedet i flere omganger, først i 1986 slik at verkstedet ble autorisert for alle typer kjøretøy. Det er det fremdeles selvsagt, og her utføres det periodisk kjøretøykontroll også for tyngre kjøretøy inntil 7,5 tonn.
Nytt karosseriverksted kom i 2000, og ny lagerhall ble bygd i 2007. Denne er brukt i forbindelse med båtsalg, og her er det også plass til vinterlagring av båter i flere etasjer. Denne delen av virksomheten er det broren Egil Lillehaug som tar seg mest av. (Se neste side) Verkstedet er medlem av Mekonomen, og det betyr et godt system for oppdatering av de ansatte gjennom oppfølging og faste halvårlige kurs i Molde.


Det er blitt bygd på i flere omganger, slik at bygningsmassen nå er på 1200 kvadrat ved verkstedet på Sætran.


Sætran kiosk ANS
Sætran
6570 Smøla
Tlf: 71 54 49 00

Faks: 71 54 49 09
E-post: Firmapost@smola.as
Åpningstider kiosk:
10.00 – 22.00 Hverdager
12.00 – 22.00 Søndag


 

Fullverdig Shellstasjon på Særtran

Bensinstasjonen har nylig fornyet kontrakten med Shell, slik at dette er en fullverdig Shellstasjon, noe som vil merkes på kampanjer og aktiviteter framover. Eierne av kiosken og bensinstasjonen er Rolf Gunnar, Magne og Egil Lillehaug, og det er Egil som er ansvarlig for driften som sysselsetter mange damer i området, hovedsakelig på deltid.


Egil Lillehaug i hallen som brukes til vinterlagring og utstilling av båter. Han har ansvaret for båtsalget, som er blitt omfattende med snart 40 båter i året.

Eierne har oppdaget at Shell er positive til å være representert også i utkantkommuner, selv om de ikke har den helt store omsetningen. Slike avtaler er også viktige for å kunne gi et godt tilbud og fornuftige priser. Kiosken på Sætran er ellers kjent for spesielt gode hamburgere og et stort utvalg i det meste, slik det oftest er på bensinstasjoner nå for tiden. Lange åpningstider gjør at det er mulig å få seg en matbit helt fram til kl 10 på kveldene 7 dager i uka.

Båt- og motorsalget øker

Det er nå Egil Lillehaug som tar seg av driften av kiosken og bensinstasjonen, og den tidligere Telenoransatte har en variert arbeidsdag som han deler mellom kiosken, drosjen, båtsalg og service.
Med populære båter og et stort distrikt fra Trøndelag til Sunnmøre på enkelte av båtene som forhandles, blir det mange henvendelser. For Øien-båtene er de hovedforhandler i det området for dem. Båtene er blitt produsert i generasjoner av en familie bedrift i Stårheim i Nordfjord. På Nordmøre forhandler bilverkstedet, som båtsalget sorterer under, også Pioner-båter, som er en populær familiebåt som det er produsert over 300.000 av de siste årene. De importerer også finske AMT-båter av høy standard. Båtsalget er blitt en stor del av omsetningen, og årlig selges det 30 – 40 båter fra Sætran. Motorene som forhandles er av merkene Honda og Tohatsu, som også er robuste og kjent for å være driftsikre. 
• Edøen mekaniske
• Moe Maskin & Transport
• Promarin
• Smøla Bilservice
• Smøla Oppdrettservice
• Thor Dyrnes & Sønner
• Vikan Handel
 

(c) Ramvik
Alltid oppdatert med Zonate® CMS fra Ramvik