meny
                 
Startsiden
Nordmøre
Romsdal
Sør-Trøndelag
  Frøya
  Hemne
  Hitra
  Klæbu
  Meldal
  Melhus
  Midtre Gauldal
  Orkdal
  Rennebu
  Alfabetisk
  Bransjer
  Blomster og planter
  Byggevarer- og byggefirma
  Dagligvarer og forbruk
  Elektro og data
  Helse og velvære
  Klær og fottøy
  Kommunen
  Maskin, bil og båt
  Maskinentreprenører
  Møbler
  Produksjon og håndverk
  Reiseliv
  Tjenester
  Rissa
  Skaun
Kommunenvår søker medarbeidere
Om ossLoading
Coop Marked Å


Coop Marked Å

Stensveien 1

7335 JERPSTAD

Telefon: 72 49 86 50
E-post: aa@marked.coop.no

Hjemmeside: www.coop-aa.no

Åpningstider:
Mandag - fredag: 09.00 - 18.00
Lørdag: 09.00 - 16.00

Storkiosk: Mandag - fredag 18.00 - 21.00
Lørdag: 16.00 - 21.00, søndag 12.00 - 21.00.


 

Fra gammelost til bunad

Ute etter en ny madrass til hytta? Et par nye støvler? Eller kanskje kjøleskapet trenger å fylles opp? Ta turen til Å-bua. Her får du alt du trenger, og mere til. Den tradisjonsrike butikken er kjent for sitt varierte og nokså utradisjonelle vareutvalg, og hit kommer mange kunder fra de nedre delene av Rennebu. Også blant hyttefolket er Å-bua et naturlig stoppested.


De ansatte på Coop Marked Å står alltid parate til å hjelpe deg, uansett hva som står på handlelista. Her er et utvalg av betjeninga samlet på trappa utenfor butikken. Fra venstre Sture Woldmo, Even Haugen, Bente Syrstad, Lars Syrstad, Magnhild Dragset og bestyrer Roger Larsson.

Helt siden 1939 har Coop Marked Å, som er det offisielle navnet i dag, stått i kundenes tjeneste. Mye har forandret seg siden den gang, men landhandlerånden lever fremdeles i beste velgående på Å-bua. For her får man så mye mer enn bare melk og brød. Butikken tilbyr nemlig både dagligvare, jernvare, manufaktur og kiosk - under samme tak.

 

Dagens bestyrer heter Roger Larsson. Han tiltrådte sin stilling i juli 2010, etter 13 år som butikksjef på Bunnpris Fannrem. Han trives godt på Å, selv om butikkdrifta her fortoner seg nokså annerledes enn han er vant til fra før.

 

- Coop Marked Å er en komplett butikk, med mange ben å stå på. I tillegg til selve butikken har vi også bensinstasjon, tipping, post i butikk og storkiosk med pizzasalg. Vi fyller mange av de funksjonene som trengs i et lokalsamfunn, forteller han.

 

Butikken har i dag 5 ansatte på heltid, 8 på deltid samt en del ekstrahjelper. Dette utgjør tilsammen cirka 12 årsverk. I 2009 gikk Å-bua gjennom en omfattende oppussing, og butikken fremstår i dag som både moderne og praktisk. Men den som er på utkikk etter noe spesielt, vil fremdeles bli eskortert ned i kjelleren. For de fleste av oss vil første etasje på Å-bua fortone seg som et rent skattekammer, der godbitene ligger på rekke og rad i et av de mange rommene eller krinkelkrokene. Drøye 400 kvadratmeter lagerplass hører også med. Her finnes alt av jernvare, og det er satt av et eget rom for maling og lakk av ulike slag.

 

Coop Marked Å har mange kunder fra Rennebu. Etter at nærbutikken på Grindal ble lagt ned i 1996, fikk Å-bua mange nye kunder fra den andre sida av kommunegrensa. Med sin gunstige geografiske plassering er butikken også et naturlig stoppested for de mange hyttebeboerne i nærheten. Her finner man alt man trenger, også til hytta.

 

- Vi har et bredt utvalg innen jernvaresortimentet, og selger også gass og propan. Hyttefolket er en viktig målgruppe for oss, samtidig som vi gjør vårt beste for å imøtekomme lokalbefolkningens behov. Blant annet har vi utkjøring av varer til eldre og uføre en dag i uka, forteller Larsson.

 

Skulle man mot formodning ikke finne det man leter etter på Å-bua, kan man være sikker på at betjeningen gjør hva de kan for å skaffe det. Sånn har det alltid vært, og slik skal det fortsatt være.

 

Coop Marked Å gikk gjennom en omfattende oppussing i 2009. I dag kan bestyrer Roger Larsson vise fram en moderne og praktisk butikk.

 

Å-bua er et kjent og kjært knutepunkt i Å sentrum. Hit kommer også mange rennbygger for å gjøre handelen.

 

Kjelleren på Å-bua rommer noe for enhver smak. Her er Even Haugen i ferd med å få på plass et parti med madrasser.

 

Manufakturavdelingen ble til etter at butikken kjøpte opp Husfliden på Løkken. Her finner man blant annet Raumagarn, og man kan bestille skreddersydde bunader. I 2009 ble det solgt omtrent 50 hele dame- og herrebunader fra Meldal på Å-bua.

 

Reportasje: Merete.Fossum@kommunenvar.no
• Coop Marked Å
 

(c) Ramvik
Alltid oppdatert med Zonate® CMS fra Ramvik