meny
                 
Startsiden
Nordmøre
Romsdal
Sør-Trøndelag
  Frøya
  Hemne
  Hitra
  Klæbu
  Meldal
  Melhus
  Midtre Gauldal
  Orkdal
  Rennebu
  Alfabetisk
  Bransjer
  Blomster og planter
  Byggevarer- og byggefirma
  Dagligvarer og forbruk
  Elektro og data
  Helse og velvære
  Klær og fottøy
  Kommunen
  Maskin, bil og båt
  Maskinentreprenører
  Møbler
  Produksjon og håndverk
  Reiseliv
  Tjenester
  Rissa
  Skaun
Kommunenvår søker medarbeidere
Om ossLoading
John Olav Vognild


John Olav Vognild

Nerskogen

7393 RENNEBU

Tlf: 41 65 45 16

E-post: john.ovogn@loqal.no
 

Hyttefolkets førstevalg

Det har vært traktorgraver på Lyngstad siden tidlig sekstitall, men da kun til eget bruk. I dag er maskinparken på gården betydelig utvidet, og John Olav Vognild er blitt et velrenommert navn blant hyttefolket på Nerskogen. I tillegg til å ta på seg alt av graving og betongarbeid, tilbyr han også vaktmestertjenester og småsnekring.


John Olav Vognild (til høyre) og kompanjong Joar Vognild (i førersetet) trives godt med å drive som entreprenører på Nerskogen. Maskinparken blir stadig større, og oppdragene flere. Nytt av året er utleie av lift, for arbeid i høyden.

Midt i Nerskogsgrenda, omkranset av vakre Trollheimsfjell, ligger gården Lyngstad. Bruket drives i dag av John Olav Vognild, som i tillegg til entreprenørvirksomhet også driver med melkeproduksjon. I 2004 ble det investert i beltemaskin på gården, og leiekjøringa tok seg kraftig opp. I 2007 var pågangen såpass stor at Vognild valgte å få med seg en ekstra mann på laget. 

- Nerskogen er et ettertraktet hytteområde, og det legges stadig ut flere tomter for salg. Det er derfor naturlig at hyttemarkedet utgjør primærmarkedet. Vi har også en del oppdrag på Oppdal og Berkåk, hovedsaklig når det gjelder grunnmur på bolighus.  Ellers har lokalbefolkninga vært flink til å bruke oss. Vi har hatt mange oppdrag i Sørøyåsen, og der har grunneierne som har solgt tomtene skaffet oss nye kunder ved å anbefale oss videre,  forteller Vognild.

 

Firmaet har sentral godkjenning, og tar gjerne på seg en del av papirmølla i forbindelse med byggeprosessen. Det kan være for eksempel utslippssøknader til nye og eldre hytter, eller andre formalitetspapirer i forbindelse med en byggeprosess.


Bedriften har fra dag en lagt vekt på å gjøre skikkelig arbeid som kunden blir fornøyd med. Trolig har man lyktes med det, for markedsføringen har vært minimal siden oppstarten. Her er det rett og slett jungeltelegrafen som har gjort jobben. Gode tilbakemeldinger har gjort sitt til at det ikke har manglet på oppdrag.

 

- Sommer og høst er høysesong. Det går jevnt fra april - mai og frem til jul, før det blir rolig igjen noen måneder. Det er ikke telen som er problemet, men all snøen som man må flytte på, konstaterer Vognild.

 

Tilbakemeldinger fra kundene viser at firmaet scorer høyt på service og fleksibilitet. Bedriften strekker seg langt for å imøtekomme oppdragsgiverne, og tar også på seg vaktmestertjenester og småsnekkering ved behov. Et år tok John Olav også på seg å ordne med rundvask av en hytte. Det skulle imidlertid vise seg at folk til å utføre jobben ikke var til å oppdrive, så det hele endte med at han måtte ta vaskestaven fatt på egen hånd. Men hytta ble ren den, som avtalt.

 

- Vi kan vel si det slik at vi utfører nesten alle typer vaktmesteroppdrag. Men det er graving og betongarbeid som utgjør hovedgeskjeften, og slik vil det nok være i fremtiden også. Hytteutbyggingen på Nerskogen vil nok ikke stanse med det første, avslutter Vognild.

 

Elementene er montert, og armeringen er lagt. Det er klart for støpedag i Klettstølen på Oppdal.

 

Dette skal bli en kjeller/teknisk rom på et hyttetilbygg i Sørøyåsen. Betongelementene er her ferdig montert.

 

Reportasje: Merete.Fossum@kommunenvar.no
• Drugudal & Sanden Maskin
• Hoel Byggservice
• John Olav Vognild
• Jostein Aas
• Ramstad Maskin
 

(c) Ramvik
Alltid oppdatert med Zonate® CMS fra Ramvik