meny
                 
Startsiden
Nordmøre
  Aure
  Averøy
  Eide
  Gjemnes
  Halsa
  Smøla
  Alfabetisk
  Bransje
  Bil og båt
  Blomster og planter
  Byggevarer- og byggefirma
  Dagligvarer og forbruk
  Elektro og data
  Klær og fottøy
  Kommunen
  Maskinentreprenører
  Møbler
  Produksjon
  Reiseliv
  Tjenester
Romsdal
Sør-Trøndelag
Kommunenvår søker medarbeidere
Om ossLoading
Smøla Hagesenter og gartneri


Smøla Hagesenter og gartneri
Frostadheia
6570 Smøla
Tlf: 71 54 04 48
Mob: 95 86 34 37
E-post: smolahagesenter@gmail.com

Nettside: www.smolahagesenter.no
Åpningstider:
Mandag - fredag: 10.00-16.30
Lørdag: 10.00-15.00
Søn- og helligdagsåpent: 12.00-15.00
Hver søndag mellom 17. mai og St.Hans
 

Grønn oase på Frostadheia

Smøla hagesenter har vokst jevnt og trutt siden det ble startet opp av Berit og Olav Inge Edvardsen i 2005. Nå er det blitt et variert og svært innholdsrikt anlegg med hagedam med fisk og alt man trenger av inspirasjon. Mange liker å rusle omkring her omgitt av blomster og planter, eller bare nyte freden sammen med kjentfolk på en benk. Så populært er det blitt at de foran denne sesongen har kjøpt inn kaffeautomat og også investert i en isdisk for de som ønsker å tilbringe tid her.


For 2 år siden ble denne butikken på vel 120 kvadrat bygd, og her finnes et stort utvalg i både blomster, dekorasjoner og hageutstyr. Sammen med krukker og større ting som er utstilt i partyteltet like ved, har de det meste folk trenger i hagen, mener Berit Edvardsen.

Hovedvirksomheten er veksthuset der sommerblomster av ulike sorter dyrkes fram, men etter hvert har det kommet til mye mer. De har også bygd en stor butikk og satt opp et partytelt med et veldig variert utvalg i alt fra blomster til lys, krukker, hageredskap, gjødsel, jord og kalk. Her selges nå også myggfeller og lanterner, som gjør det levelig ute de kveldene det er knotten og ikke været som er problemet. Om sommeren er i tillegg en plasttunnel fylt med sommerblomster og stauder. Hagedammen gir inspirasjon til mange, og alt utstyret for å bygge seg slike forhandles også her, og det gis råd om hvordan det kan gjøres.

Berit jobber nå fulltid ved hagesenteret, og har god faglig bistand og hjelp av mannen Olav Inge. Han er utdannet ved landbrukshøyskolen og har arbeidet i forsøksringen siden de to flyttet tilbake til Smøla i 1989. Berit er som de fleste vet datter av Gudmund Restad, og har slik som barn fulgt med faren og moren forskjellige steder i landet. Moren Britt Jorun Wullum kommer imidlertid fra Frostadheia, og like ved bodde Olav Inge - så de to fant hverandre tidlig. Etter utdannelse til kokk i Kristiansund og senere fagbrev, jobbet Berit blant annet ved Menighetssøsterhjemmet i Oslo og ved Krogstad aldersboliganlegg på Ås der Olav Inge studerte. Da de flyttet til Smøla ble det to barn i tillegg til Maria som var født før det, men også tid til blant annet jobbing ved sykehjemmet på Innsmøla for Berit.
Nå satses det på hobbyen, og med det har det fulgt kursing i blomsterdekor, bukettbinding og sorgbinding for Berit. Sammen utfyller de to hverandre og har stor kunnskap innefor feltet. For de som ønsker å gi en spennende opplevelse i tillegg til blomster, er det også mulig å kjøpe gavekort ved hagesenteret. Bedriften har bygd opp en informativ nettside, som det er vel verd å besøke på www.smolahagesenter.no

Hagedammen med fisk vekker stor oppmerksomhet, og her er det Olav Inge (t.h) som orienterer besøkende om hvordan slike kan anlegges.


Det er frodig i veksthuset når sommerblomsten vokser til. Stauder er selvsagt også etterspurt.
• Smøla Hagesenter og gartneri
• Smølablomsten
 

(c) Ramvik
Alltid oppdatert med Zonate® CMS fra Ramvik