meny
                 
Startsiden
Nordmøre
Romsdal
Sør-Trøndelag
  Frøya
  Hemne
  Hitra
  Klæbu
  Meldal
  Melhus
  Midtre Gauldal
  Orkdal
  Rennebu
  Alfabetisk
  Bransjer
  Blomster og planter
  Byggevarer- og byggefirma
  Dagligvarer og forbruk
  Elektro og data
  Helse og velvære
  Klær og fottøy
  Kommunen
  Maskin, bil og båt
  Maskinentreprenører
  Møbler
  Produksjon og håndverk
  Reiseliv
  Tjenester
  Rissa
  Skaun
Kommunenvår søker medarbeidere
Om ossLoading
Fossmo Transport


Fossmo Transport

Stamnan

7393 RENNEBU

Mob: 92 22 42 71

E-post: magnarfossmo.68@hotmail.com
 

Kjører grus og brøyter vei

Magnar Fossmo har siden 2008 satset på å tilby tjenester innen transport og veivedlikehold. Med kjøring av grus og pukk sommers tid, og snøbrøyting og strøing om vinteren, er han ofte å se langs veiene i Rennebu. Magnar tar både store og små oppdrag, og samarbeidet med stjørdalsfirmaet Lauvåsen Pukk gjør at han har god tilgang på steinmasse fra uttaket på Markøya på Ulsberg.


Magnar Fossmo er en allsidig kar, og tilbyr transporttjenester både med lastebil og traktor. Etter to år med eget firma, har han skaffet seg jobber hos både små og store oppdragsgivere i Rennebu og Oppdal.

Det måtte bli et yrkesliv bak rattet på en eller annen kjøredoning for Magnar. Interessen for lastebiler og maskiner begynte nemlig lenge før beina nådde ned til pedalene. Faren Magne jobbet hos veivesenet, og da guttungen av og til fikk være med på jobb, sørget han for å få plass i førerhuset på ei av maskinene. At onkel Jostein jobbet på maskinstasjonen og kjørte bulldoser, var også inspirerende for en vordende sjåførproff.

 

Opp gjennom årene har han skaffet seg mye erfaring og kunnskap i andres bedrifter. I de seks årene han var ansatt hos Ramstad Maskin, var arbeidsoppdragene varierte med både graving og utskyting av fjellmasser. Under enkelte oppdrag kan det være ulendt terreng, selv for en dreven maskinfører. Noen utfordringer han husker spesielt godt?

- Det må kanskje være arbeidet under etableringen av minikraftverket på Tverdal, som pågikk i to år fra 2005. Vi skulle lage en to kilometer lang rørtrasè i vanskelig terreng. I de bratteste partiene måtte vi binde fast boreriggen så den ikke skulle rase utover fjellsida, sier han.

 

De ti årene han kjørte langtransport for Sande Transport, var det heldigvis med forutsigbare strekninger. I tillegg har han også jobbet i fire år i skiferbruddet hos Oppdalsstein AS. Når han nå fikk lyst til å satse på sitt eget firma, startet han i utgangspunktet med to tomme hender. Investeringen i egen bil med henger, strømaskin, plog og brøyteskjær gjør at han selvsagt er spent på oppdragsmengdene i årene fremover. Avtalen med Mesta om brøyting av Nerskogsveien fra Hoel til kommunegrensa, sørger for arbeidsoppdrag vinters tid. I tillegg hender det at han må drive nødhjelp for at fritidsfolket skal få med seg bilen hjem fra hytta.

- Sist påske gikk veien til et hytteområde i Ånegga i full oppløsning. Jeg fikk hjelp av en kollega, og sammen kjørte vi utover 7 – 8 lass med grus før veien ble kjørbar igjen, forteller Magnar. Som selvstendig næringsdrivende gjelder det å være fleksibel når pliktene kaller. Når noen ringer i helgene og ber om hjelp, er det bare å få med seg nødvendig utstyr utover fjellet og sørge for bistand med plog eller brøyteskjær.

 

Det lokale miljøet i bransjen er ifølge Magnar svært godt, og det hender ofte at han får oppdrag gjennom de andre transportaktørene. På samme måte sørger han for å la andre overta det han ikke rekker selv.

- Til å være en såpass liten kommune, er vi mange som driver med transporttjenester i Rennebu. I sommerhalvåret er det som oftest mer enn nok arbeid til oss alle. Når det blir for travelt er det fint å ha samarbeidspartnere. Det gagner jo både kundene og oss, sier Magnar, før han snur for å hente et nytt gruslass til veien innover Heldalen.

 

Her skal det bli fin vei i sommer! Magnar sørger for at grusmassen legger seg som et passende lag langs Heldalsveien. Medregnet hengerlasset får han med seg rundt 28 tonn masse på hver tur.

 

Reportasje: Inger.Steigendal.Aas@kommunenvar.no
• Berkåk Bil
• Berkåk Veikro og Gjestegård
• Dekkservice Øyvind Kjeka
• Fossmo Transport
• Geir Aspeggen Transport
• Rennebu drosjesentral
• Rennebu Transport
• Statoil Berkåk
• Terrengen
 

(c) Ramvik
Alltid oppdatert med Zonate® CMS fra Ramvik