meny
                 
Startsiden
Nordmøre
Romsdal
Sør-Trøndelag
  Frøya
  Hemne
  Hitra
  Klæbu
  Meldal
  Melhus
  Midtre Gauldal
  Orkdal
  Rennebu
  Alfabetisk
  Bransjer
  Blomster og planter
  Byggevarer- og byggefirma
  Dagligvarer og forbruk
  Elektro og data
  Helse og velvære
  Klær og fottøy
  Kommunen
  Maskin, bil og båt
  Maskinentreprenører
  Møbler
  Produksjon og håndverk
  Reiseliv
  Tjenester
  Rissa
  Skaun
Kommunenvår søker medarbeidere
Om ossLoading
Rennebu drosjesentral


Rennebu drosjesentral

Berkåk

7391 RENNEBU

Telefon: 72 42 75 60

E-post: arne.ramstad@hotmail.com
 

Sørger for skyss døgnet rundt

Kollektivtilbudet i distriktene er gjerne noe begrenset, og Rennebu er intet unntak i så måte. Rennebu drosjesentral ble etablert i 2007, og er blitt et viktig supplement for bygdas befolkning. Men sentralen tilbyr mer enn bare tradisjonell kjøring fra A til Å. Sikringsskyss av skolebarn samt spesialordninger for ungdom og pensjonister er også en viktig del av tilbudet.


Det er et rutinert mannskap som sitter ved roret på Rennebu drosjesentral. Fra venstre Knut Rogogjerd, Arne Ramstad og Jostein Fjellstad.

Fram til 2007 bestod drosjetibudet i Rennebu av såkalte bostedsløyver, altså bevilgninger fordelt etter hvor sjåførene bodde. Dagens drift er annerledes på flere måter. Sentralen er tilknyttet Sør-Trøndelag Taxi, som også tar hånd om telefonene som kommer inn. Eierskapet er tredelt, og består av daglig leder Arne Ramstad, Knut Rogogjerd og Jostein Fjellstad. To deltidsansatte er også med på laget. Bilparken rommer tre personbiler som sjåførene eier selv, samt en maxitaxi med åtte seter og egen rullestolrampe.

 

- Vi kjører nær sagt overalt, og oppdragene er høyst varierte. Mange av oppdragene går innenfor kommunegrensene, men vi har også en god del turer til Orkdal og Trondheim. Av og til kommer det inn oppdrag på lengre heldagsturer. Vi går i døgnturnus, og er det manko på biler får vi bistand fra sentralene i Soknedal og Meldal, forteller Ramstad.

 

Sikringskjøring av skolebarn er et av de faste oppdragene. Ved trafikkfarlige veistrekninger stepper drosjene inn for skolebussen, slik at barna skånes for skumle situasjoner på veien. I tillegg finnes det to andre spesialtilbud, ett for ungdom og ett for pensjonister: «Bort for en femtilapp» og «Hjem for en femtilapp». Det første tilbudet er rettet mot passasjerer over 67 år. Dersom de velger å benytte seg av tilbudet, reiser de til et fritt bestemmelsessted innenfor kommunen for 50 kroner. Samme takst gjelder på vei hjem. «Hjem for en femtilapp» er rettet mot ungdom opp til 21 år, og er mye brukt i forbindelse med festlige tilstelninger i helgene. På denne måten kommer ungdommen seg trygt hjem.

 

Det er et erfarent mannskap som sitter ved roret på Rennebu drosjesentral. Knut har kjørt drosje i snart 40 år, og kjenner dermed både bygda og folket bedre enn de fleste. Jostein har vært sjåfør ved Nerskogruta i en årrekke, og Arne er medeier i Ramstad Maskin. Karene kjenner bygda, og bygda kjenner karene.

 

Rennebu drosjesentral har egne lokaler like ved Berkåk Veikro, like ved Hallandstuggu. Den trivelige tømmerbua er fullt innredet med soveplass og kokemuligheter, slik at sjåførene kan sove der ved behov. Og det kan komme godt med på de aller travleste dagene.

 

- Det hender at vi har problemer med å få logistikken til å gå opp selv også. Men i det store og hele går det bra, og vi trives godt med jobben vår. I denne bransjen er ingen dager like, konkluderer Ramstad.

 

Maxitaxien er god å ha ved større oppdrag. I tillegg er den uunværlig ved for eksempel handicaptransport, konkluderer Arne Ramstad.

 

Rennebu drosjesentral har tilhold like ved Berkåk Veikro. Her er det god plass til både biler og mannskap. Fra venstre Knut Rogogjerd, Kari Hanna Gunnes og Jostein Fjellstad.

 

Reportasje: Merete.Fossum@kommunenvar.no
• Berkåk Bil
• Berkåk Veikro og Gjestegård
• Dekkservice Øyvind Kjeka
• Fossmo Transport
• Geir Aspeggen Transport
• Rennebu drosjesentral
• Rennebu Transport
• Statoil Berkåk
• Terrengen
 

(c) Ramvik
Alltid oppdatert med Zonate® CMS fra Ramvik