meny
                 
Startsiden
Nordmøre
Romsdal
Sør-Trøndelag
  Frøya
  Hemne
  Hitra
  Klæbu
  Meldal
  Melhus
  Midtre Gauldal
  Orkdal
  Rennebu
  Alfabetisk
  Bransjer
  Blomster og planter
  Byggevarer- og byggefirma
  Dagligvarer og forbruk
  Elektro og data
  Helse og velvære
  Klær og fottøy
  Kommunen
  Maskin, bil og båt
  Maskinentreprenører
  Møbler
  Produksjon og håndverk
  Reiseliv
  Tjenester
  Rissa
  Skaun
Kommunenvår søker medarbeidere
Om ossLoading
LH Bygg Entreprenør


LH Bygg Entreprenør AS

Berkåk

7391 RENNEBU

Tlf: 72 40 22 00

Fax: 72 42 77 40

Mob: 918 30 075

E-post: gunnar@lhbygg.no

 

Veteran i byggebransjen

Dette er en bedrift som i hovedsak tar på seg alle typer byggeoppdrag innen landbruk, industri og offentlige bygg. De utfører både betong-, tømrer- og snekkerarbeid, og påtar seg om ønskelig oppgaven som totalentreprenør. Firmaet tar også på seg mindre arbeidsoppgaver og serviceoppdrag, og vil gjerne ha oppdragsgivere i hele distriktet.


Byggefirmaet er totalentreprenør under utbygginga av skolen på Berkåk. Bakerst fra venstre prosjektleder Rolf Holm, ”Svenskin” og daglig leder Gunnar Halgunset. Foran fra venstre Tom Andre Søderberg og Otto Holm.

I sjefsstolen på Berkåk sitter en av bygdas næringslivsveteraner, Gunnar Halgunset, og innrømmer at pensjonisttilværelsen som egentlig skulle tre i kraft for noen år siden er utsatt på ubestemt tid. For utenforstående kan det være noe forvirrende, for solgte ikke han og kompanjong Ivar Langklopp selskapet LH Bygg AS for flere år siden?

- Jeg var vel ikke helt klar for å bli en stillesittende pensjonist, sier Gunnar.

 Han forklarer at da de nye eierne delte selskapet i to heleide datterselskap, fortsatte han som daglig leder i det som fikk navnet LH Bygg Entreprenør AS. For å gjøre ei lengre historie kort, i 2006 kjøpte han likeså godt tilbake den utskilte delen av selskapet, samt et av industibyggene på Berkåk. Og slik har det seg at den tidligere bedriftseieren fortsatt styrer sitt eget selskap i hjembygda. Her har han bygd om det som tidligere ble brukt til maskinverksted, til funksjonelle administrasjonslokaler med flere kontorer. Herfra håndteres nødvendig kontorarbeid, anbudsrunder og arbeidsstaben, som per dato teller 22 ansatte. Med oppdragsgivere i hele regionen, er han ofte ute på arbeidsplassene for å orientere seg om framdrifta på de enkelte byggeplassene.

 

Står man og skuer utover i geografien i Berkåk sentrum, skal det egentlig godt gjøres å finne et offentlig bygg som ikke er signert entreprenørene Ivar Langklopp og Gunnar Halgunset. Kommunehuset, helsesenteret og bankbygget er alle kjente landemerker i så måte. En av de virkelig store stolthetene er Rennebuhallen. Der sørget de på nittitallet  for å utnytte eksisterende bygg til en flott moderne storstue for hele bygdas befolkning.


Med den ene av de to gründerne "still going strong", er det  fremdeles store prosjekter på gang i hjembygda. Entreprenørselskapet har totalentreprisen for utbygginga ved Berkåk skole/Rennebu Ungdomsskole, som skal stå ferdig til høsten 2010. 

Daglig leder Gunnar Halgunset har fortsatt mange på lønningslista, etter at han kjøpte tilbake halvparten av bedriften han solgte i 2003.

 

 

Mange sentrale bygg er reist av den lokale entreprenørbedriften i Rennebu. Skolen på Berkåk er under påbygging og skal stå ferdig til høsten 2010.

 

Dette arbeidslaget er i full gang med et omfattende byggeprosjekt ved Bårdshaug veikro i Orkdal. Fra venstre Åge Lilletiset, Ole Gunnar Steigedal, Erling Rikstad (formann) og Edvin Trotland.

 

Reportasje: Inger.Steigendal.Aas@kommunenvar.no
• Byggmakker Berkåk
• Hoel Byggservice
• Hågenstad Brug
• Johan Myklegard
• Joramo & Tørset Bygg
• LH Bygg Entreprenør
• Nerskoglaft DA
• Rennebu Bygdeservice
• Rennebu Dør & Vindu
 

(c) Ramvik
Alltid oppdatert med Zonate® CMS fra Ramvik