meny
                 
Startsiden
Nordmøre
Romsdal
Sør-Trøndelag
  Frøya
  Hemne
  Hitra
  Klæbu
  Meldal
  Melhus
  Midtre Gauldal
  Orkdal
  Rennebu
  Alfabetisk
  Bransjer
  Blomster og planter
  Byggevarer- og byggefirma
  Dagligvarer og forbruk
  Elektro og data
  Helse og velvære
  Klær og fottøy
  Kommunen
  Maskin, bil og båt
  Maskinentreprenører
  Møbler
  Produksjon og håndverk
  Reiseliv
  Tjenester
  Rissa
  Skaun
Kommunenvår søker medarbeidere
Om ossLoading
Nerskoglaft DA


Nerskoglaft DA

Nerskogen

7393 RENNEBU

Telefon: 918 00 976
952 56 570

E-post: granatun@online.no
 

Kvalitet fra Nerskogen

Da Per Gisle Holiløkk og Olav Ytterhus etablerte sin egen laftebedrift i 2007, var tanken å ta på seg små oppdrag i nærheten. De to driftige karene fikk imidlertid raskt et godt omdømme, og oppdragene vokste i omfang. I dag er Nerskoglaft en betrodd leverandør av hytter og hus i stavlaft og bindingsverk. I tillegg tar bedriften på seg grunnarbeid, tilbygg og småsnekring – skreddersydd etter kundens egne ønsker.


Per Gisle Holiløkk (t.v) og Olav Ytterhus mestrer laftekunsten til fulle. I bakgrunnen ses hytta til Torbjørn Westad fra Malvik. Som byggherre er han svært godt fornøyd med arbeidet Nerskoglaft har lagt ned i hytta, som er ført opp i hellaft. 

Selvlært er vellært, heter det. Mye tyder på at det gamle ordtaket har noe i seg, for Per Gisle Holiløkk og Olav Ytterhus har ingen formell utdannelse innen tømrerfaget. Derimot har de begge en variert arbeidsbakgrunn. Olav er bonde, og kombinerer gårdsdrift med lafting. Per Gisle på sin side har vært gruvearbeider før han ble laftegründer. I tillegg har begge lang erfaring med behandling og foredling av tre. Sammen med godt håndlag, teknisk innsikt og stor sans for nøyaktighet, utgjør dette suksessoppskriften til Nerskoglaft.

 

- Vi tenkte å begynne med småhus, men har endt opp med 90 prosent hytter. Hyttemarkedet er enormt på Nerskogen, og vi har mange år med utbygginger igjen enda, slår Per Gisle fast.

 

Olav selger selv tomter i Sørøyåsen, et av de mest populære områdene på hele Nerskogen. Men karene har også hatt oppdrag utenbygdes. Blant annet har de satt opp ei hytte i Lierne, og har i skrivende stund fått forespørsel om enda et prosjekt der. Jungeltelegrafen sprer seg fort, og Nerskoglaft har aldri hatt behov for markedsføring for å fylle opp avtaleboka. Fornøyde kunder har sørget for at oppdragene har gitt seg selv. I tillegg har karene flere gode lokale samarbeidspartnere som ikke nøler med å anbefale dem til andre.

 

- Vi har et utmerket samarbeid med John Olav Vognild på grunnarbeid, og Fridar Skjerve på tegninger og papirarbeid. På innvendige løsninger bruker vi gjerne Edvin Eide og Kvikne-Rennebu Kraftlag. Dermed bidrar vi til å gi hverandre oppdrag, og kunden sikres et hundre prosent lokalt produkt, sier Olav.

 

Nerskoglaft setter opp bygg i både stavlaft og bindingsverk. Da Kommunenvår var på besøk, var karene i ferd med å sette opp en hytte i hellaft. Resultatet er mektig, og dette blir et fantastisk byggverk - til glede for generasjoner. Forarbeidet er gjort i laftehallen på Svengård. Der har karene også investert i en traverskran, slik at logistikken skal kunne gjøres mest mulig rasjonelt. I fremtiden vil firmaet også sette opp ferdige hytter og selv selge dem.

 

- Man ser en tendens til at stadig flere vil ha ferdigoppsatte hytter. Vi ønsker å imøtekomme disse behovene, og laftehallen vår gjør det mulig for oss å ta slike oppdrag. Vi ønsker å være så fleksible som overhodet mulig, og legger vekt på en god dialog med arbeidsgiver. Noe særlig større enn vi er i dag har vi imidlertid ingen planer om å bli. Vi holder det på dagens nivå, i hvert fall foreløpig, avslutter Per Gisle.

 

Nerskoglaft bruker saueull som isolasjon mellom laftestokkene. Holdbart, naturlig og svært effektivt.

 

Leverdalen på Nerskogen er et område i utvikling. Her er Olav og Per Gisle i ferd med å sette opp et anneks i tilknytning til en hyttetomt.
 

 

Reportasje: Merete.Fossum@kommunenvar.no
• Byggmakker Berkåk
• Hoel Byggservice
• Hågenstad Brug
• Johan Myklegard
• Joramo & Tørset Bygg
• LH Bygg Entreprenør
• Nerskoglaft DA
• Rennebu Bygdeservice
• Rennebu Dør & Vindu
 

(c) Ramvik
Alltid oppdatert med Zonate® CMS fra Ramvik