meny
                 
Startsiden
Nordmøre
Romsdal
Sør-Trøndelag
  Frøya
  Hemne
  Hitra
  Klæbu
  Meldal
  Melhus
  Midtre Gauldal
  Orkdal
  Rennebu
  Alfabetisk
  Bransjer
  Blomster og planter
  Byggevarer- og byggefirma
  Dagligvarer og forbruk
  Elektro og data
  Helse og velvære
  Klær og fottøy
  Kommunen
  Maskin, bil og båt
  Maskinentreprenører
  Møbler
  Produksjon og håndverk
  Reiseliv
  Tjenester
  Rissa
  Skaun
Kommunenvår søker medarbeidere
Om ossLoading
Rennebu Bygdeservice


Rennebu Bygdeservice BA

Grindal

7393 RENNEBU

Telefon: 95 91 88 15

E-post: epost@rbsba.no

Hjemmeside: www.rbsba.no
 

Tar jobben med et smil

Opprådd for arbeidskraft? Ofte er løsningen nærmere enn man tror. Rennebu Bygdeservice BA er et foretak som formidler et vidt spekter av tjenester – det være seg grunnarbeid, snekring eller snøbrøyting. Godt arbeid til en konkurransedyktig pris har gitt mange fornøyde kunder siden oppstarten i 2003, både i Rennebu og nabokommunene.

Rennebu Bygdeservice besitter en unik kompetanse innen mange forskjellige fagområder. Denne kompetansen stilles til rådighet for både næringslivet, lokalbefolkningen og hyttebeboerne.  Foran fra venstre: Johan Olav Nybro, Kjell Sæther, Arild Stene, Terje Frøseth, John Magne Eggan og Bjørn Tore Dullum. Bak fra venstre: Egil Torve, Rune Hilstad, Håvard Reitås, Torbjørn Sanden, Magne Vidar Rise, Olav Aasmyr, Torstein Clausen og Erik Skjerve. 

I mai 2003 ble det sendt ut et skriv til samtlige av kommunens husstander nedom Mærk bru. Brevet inneholdt en forespørsel om interessen rundt det å etablere et foretak som samlet arbeidskrafta og maskinparken som finnes i området. Tilbakemeldingene var positive, og snart var Rennebu Bygdeservice BA en realitet. I dag har foretaket 30 medlemmer, hvorav halvparten er aktive ute i arbeid. Majoriteten av de aktive benytter sitt medlemsskap for å kunne ha en biinntekt, mens andre er tilknyttet på heltid. Den samlede arbeidsmengden tilsvarer i dag fem-seks årsverk.

 

Det unike med Rennebu Bygdeservice er at foretaket innehar en unik kompetanse. Hver og en har solide kunnskaper innen sine felt, og i tillegg har man en stor maskinpark til disposisjon. Dermed kan foretaket ta på seg alt fra enkle vaktmestertjenester til totalentrepriser på hytter. Betongsaging og kjerneboring, salg og transport av ved, leiekjøring med snøscooter og graving og grunnarbeid er andre arbeidsområder som kan utføres. Foretaket har også en egen blikkenslager med på laget. På lista over oppdragsgivere finner man både bedrifter og privatpersoner. Hyttefolket utgjør en betydelig del av privatkundene, ikke minst når det gjelder grunnarbeid og snekring. Hvert enkelt medlem har et stort kontaktnett som kommer kunden tilgode, blant annet gjennom formidling av hyttetomter.

 

Rennebu Bygdeservice leier rom på Hauan, bygget som tidligere har huset blant annet grendas dagligvarebutikk og Rennebu Innkjøpslag. I dag er det Grindal Armybutikk som disponerer disse lokalene. På «bakrommet» er det imidlertid Rennebu Bygdeservice som rår grunnen. Hver tirsdag kveld samles medlemmene her for tildeling av ukens oppdrag. Minst like viktig er nok den sosiale biten i etterkant. Medlemmene setter pris på å kunne samles for trivelig samvær med kaffe, prat – og kanskje en runde kortspill eller to?

 

Medlemmene kjenner hverandre godt og trives sammen, noe som er en stor fordel med tanke på delegering av arbeid. Rennebu Bygdeservice har også et godt samarbeid med andre bedrifter, deriblant Meldal Bygdeservice. På den måten kan foretaket ta oppdrag av større omfang, også utenfor kommunegrensene.

 

Rennebu Bygdeservice ordner det meste, for de fleste. Her er Kjell Sæther (til venstre) og Bjørn Tore Dullum i ferd med å sette opp en kjøkkeninnredning i et nyrestaurert hus i Meldal.


Fra grunnarbeid i forbindelse med hytteoppsetting på Nerskogen. Foto: Håvard Reitås

 
Rennebu Bygdeservice har et stort kontaktnett, og formidler gjerne hyttetomter. I tillegg kan de ta på seg totalentrepriser i forbindelse med oppsetting. Foto: Håvard Reitås


Fra hyttebygging i Resdalen, sommeren 2010.


Et av de utenbygdes oppdragene: Hyttebygging i Grødal, Sunndal kommune.

 

Reportasje: Merete.Fossum@kommunenvar.no
• Byggmakker Berkåk
• Hoel Byggservice
• Hågenstad Brug
• Johan Myklegard
• Joramo & Tørset Bygg
• LH Bygg Entreprenør
• Nerskoglaft DA
• Rennebu Bygdeservice
• Rennebu Dør & Vindu
 

(c) Ramvik
Alltid oppdatert med Zonate® CMS fra Ramvik