meny
                 
Startsiden
Nordmøre
Romsdal
Sør-Trøndelag
  Frøya
  Hemne
  Hitra
  Klæbu
  Meldal
  Melhus
  Midtre Gauldal
  Orkdal
  Rennebu
  Alfabetisk
  Bransjer
  Blomster og planter
  Byggevarer- og byggefirma
  Dagligvarer og forbruk
  Elektro og data
  Helse og velvære
  Klær og fottøy
  Kommunen
  Maskin, bil og båt
  Maskinentreprenører
  Møbler
  Produksjon og håndverk
  Reiseliv
  Tjenester
  Rissa
  Skaun
Kommunenvår søker medarbeidere
Om ossLoading
Rennebu kommune - mangfoldig natur


Naturopplevelser for alle

Rennebu har mye å by på når det gjelder natur og friluftsliv. Med Trollheimen som nærmeste nabo ligger alt til rette for flotte naturopplevelser, og fra kommunens side satses det bevisst på å stimulere til økt bruk av de mulighetene som finnes.


Jøldalen ligger storslått til, og er et flott turmål i seg selv. Området er også et naturlig utgangspunkt for toppturer til nærliggende fjell, og mange velger å ta den første etappen av «Trekanten» fra Jøldalshytta.

Bratte fjell, dype daler, vide myrer og frodig kulturlandskap. Naturen i Rennebu er både spennende og variert, og mulighetene er mange for den som vet å benytte seg av dem. Orkla renner som en livsåre gjennom store deler av kommunen, og som en av landets beste lakseelver fremstår den i dag som en av bygdas største attraksjoner. Det unike kulturlandskapet, formet av et aktivt jordbruk gjennom hundrevis av år, er også et av bygdas fremste kjennetegn.

Rennebu kommune har ført en restriktiv politikk ved regulering av fritidsbebyggelse, slik at natur- og kulturlandskap samt sårbare fjellområder skal forbli mest mulig urørt. I dag finnes det godt og vel 1600 registrerte hytter i Rennebu, jevnt fordelt over hele kommunen. Hovedvekta ligger definitivt på Nerskogen, og da først og fremst i Ånegga og i Sørøyåsen. Men naturen i Rennebu rommer mye mer enn bare Nerskogen. Over hele bygda finnes det alternativ for en god turopplevelse, uansett om man ferdes til fots, på ski, sykkel eller med barnevogn.

 

Nettopp dette var utgangspunktet da FYSAK tok initiativ til å samle en del av friluftsmulighetene i Rennebu mellom to permer. Med seg på laget hadde de Rennebu kommune samt Frivilligsentralen, og prosjektet fikk god sponsorstøtte fra lokale næringslivsaktører. Sommeren 2010 kom «40 turer i Rennebu» på plass i salgshyllene, og tilbakemeldingene har vært svært gode.

 

- Vi kunne sikkert ha skrevet om hundrevis av flotte turer i Rennebu, men valgte å begrense oss til 40. Under hele prosessen la vi vekt på å få med smakebiter fra hele bygda. Frivillige lag og organisasjoner, grunneiere og ivrige turgåere har bidratt i utvelgelsen av turer, og vi mener å ha fått med et så bredt utvalg som mulig, forklarer Maj-Britt Svorkdal Hess på Frivilligsentralen.

 

Boka inneholder både kart, turbeskrivelser og veiledning til hvordan man skal komme seg til de ulike destinasjonene. I tillegg er den rikt illustrert, med flotte bilder fra hver enkelt tur.

 

- Vi håper at boka kan bli et nyttig oppslagsverk for både fastboende og tilreisende. Her finnes det muligheter for alle, uansett ambisjonsnivå, sier Svorkdal Hess.

 

«40 turer i Rennebu» ligger for salg på kommunehuset, Frivilligsentralen, turistkontoret og på butikkene på Voll og på Nerskogen.

Stavåvatna på Nerskogen er et populært turmål for både store og små. Her ligger alt til rette for en flott turopplevelse - enten man prøver fiskelykken, tar seg en dukkert eller rett og slett bare nyter de vakre omgivelsene.

 

«40 turer i Rennebu» kom for salg sommeren 2010, og fremstår som en nyttig veiviser for de mange turmulighetene som finnes i bygda. Maj-Britt Svorkdal Hess på Frivilligsentralen er stolt av produktet, og håper leserne vil la seg inspirere til å utforske nye deler av kommunen.

 

Reportasje: Merete.Fossum@kommunenvar.no 
• Rennebu kommune
• Rennebu kommune - fra vugge til alderdom
• Rennebu kommune - mangfoldig natur
• Rennebu kommune - satser på folkevekst
 

(c) Ramvik
Alltid oppdatert med Zonate® CMS fra Ramvik