meny
                 
Startsiden
Nordmøre
  Aure
  Averøy
  Eide
  Gjemnes
  Halsa
  Smøla
  Alfabetisk
  Bransje
  Bil og båt
  Blomster og planter
  Byggevarer- og byggefirma
  Dagligvarer og forbruk
  Elektro og data
  Klær og fottøy
  Kommunen
  Maskinentreprenører
  Møbler
  Produksjon
  Reiseliv
  Tjenester
Romsdal
Sør-Trøndelag
Kommunenvår søker medarbeidere
Om ossLoading
Halfdan Soleim


Halfdan Soleim AS
Trettneset
6570 Smøla
Tlf: 71 54 04 32

Faks: 71 54 12 66
Mob: 95 16 29 75
E-Post: halfdan.soleim@c2i.net
Nettside: www.soleim.net

 

Med 42 år i anleggsbransjen

Maskinentreprenørfirmaet Halfdan Soleim AS tar oppdrag både på og utenfor Smøla. I sin egen kommune har de vært involvert i de fleste større prosjekter, men de tar gjerne på seg både hus- og hyttetomter samt formidler oppmåling. Halfdan Soleim er veteranen i bransjen på Smøla, og firmaet har 6 ansatte utenom ham selv.


Her er de fleste ansatte foran tomta til flerbrukshallen. Fra venstre ser vi Reynir Ingolfsson, Michael Buchenholt, Johnny Stølen, Halfdan Soleim og Odd Kirkenes

Opp gjennom årene er det blitt mange prosjekter på Smøla. Da vi besøkte bedriften hold de på med tomta til flerbrukshallen ved kommunehuset, der de også hadde tomtearbeidet i sin tid. Tidligere har de også vært involvert i fire større vannverksutbygginger på Smøla. Utbyggingen av industriområdet i Vikan, Moxytomta og transport av vindmøllefundamenter er andre store oppdrag på Smøla. Utenfor øya har de blant annet hatt utbyggingen av Tustna vannverk. De selger og kjører også ut både jord, grus, pukk og stein.

Halfdan Soleim er fra gard på Frostadheia, og startet opp med egen traktorgraver i 1966. Siden har han vokst opp sammen med bransjen der det har vært en rivende teknisk utvikling disse 42 årene. Opp gjennom årene har han holdt seg oppdatert ved hjelp av kurs, sertifiseringer og aktiv deltakelse i Maskinentreprenørenes Forbund, der han også har vært med i styret i to perioder. Firmaet har de nødvendige godkjenninger på plass, og er autorisert med sentral godkjenning.

I 1998 fikk bedriften bygd en verkstedshall på 500 kvadrat på den 14,5 mål store tomta på Trettneset på Innsmøla. Dette inneholder verksted, sanitæranlegg og en kontoravdeling med spiserom i andreetasjen. Hallen gjør at bedriften kan ta godt vare på det maskinelle utstyret sitt, som også er blitt omfattende. Det består blant annet av fire beltemaskiner fra 7,5 til 21 tonn. Dessuten to Volvo dumpere, en traktor og lastebiler blant annet. Borerigg hører selvsagt også med i firmaet som også tar på seg alle typer sprengning.

Den er godt synlig hallen til Halfdan Soleim AS på Innsmøla. Her ser vi Halfdan foran hallen sammen med John Rune Grønvik, som er innleid på verkstedet, og Steinar Bakk som kjører både gravemaskin og lastebil.

Flerbrukshallen på Hopen var en utfordring, med mye bortkjøring av myr fra tomta.
• Brødrene Sætran
• Halfdan Soleim
• Maskinentreprenørfirma Bjørn Stølen
• Moe Maskin & Transport
• Stein Åge Rangnes
 

(c) Ramvik
Alltid oppdatert med Zonate® CMS fra Ramvik