meny
                 
Startsiden
Nordmøre
  Aure
  Averøy
  Eide
  Gjemnes
  Halsa
  Smøla
  Alfabetisk
  Bransje
  Bil og båt
  Blomster og planter
  Byggevarer- og byggefirma
  Dagligvarer og forbruk
  Elektro og data
  Klær og fottøy
  Kommunen
  Maskinentreprenører
  Møbler
  Produksjon
  Reiseliv
  Tjenester
Romsdal
Sør-Trøndelag
Kommunenvår søker medarbeidere
Om ossLoading
Stein Åge Rangnes


Stein Åge Rangnes
Hyttrabben
6570 Smøla

Mobil: 97 60 20 53
E-post: brangnes@start.no
 

Satser på egne maskiner og fleksibel drift

Stein Åge Rangnes startet opp eget entreprenørfirma i 2007 og har siden hatt mer enn nok å gjøre. Både private og Mesta benytter seg gjerne av den imøtekommende karen, som tar på seg alle typer maskinarbeid fra grøfterens til hustomter, planering og veiopparbeidelse. Der det trengs samarbeider han med de andre entreprenørene på Smøla når maskinparken ikke strekker til.


Stein Åge Rangnes har drevet lenge i bransjen, men startet for seg selv først i fjor.

Vi treffer ham på arbeid ved Humaniora gård på Tustna, der han er innleid for grøfterens langs veien av Mesta. Det har blitt mange oppdrag fra dem, og Mesta er da også avhengig av mye innleie slik driften har utviklet seg. Sammen med oppdrag fra private, gjør det at han er nesten fullbooket, forteller Stein Åge.

Han er blitt 39 og startet for seg selv etter å ha jobbet hos Halfdan Soleim fra 1992 til 2007. Det er altså en mann med lang erfaring som nå driver dette firmaet. Oppdragene har vært varierte og ikke alle like enkle. Det gjaldt blant annet vannverksutbygging på Tustna da han jobbet for Halfdan Soleim. Da var det i bratteste laget enkelte plasser til at det føltes helt behagelig, innrømmer han.

I fjor kjøpte han seg så en Hyundai beltegraver på 8 tonn og en lastebil med tipp og dumperkasse, som også trengs for å flytte maskinen. En klo for steinlegging hører også med til gravemaskina, og gjør at steinmurer er et aktuelt oppdrag for ham.
Opprinnelig startet han yrkeskarrieren som jordbruksavløser og han drev også med en traktorgraver i noen år før han begynte hos Halfdan. I 1994 kjøpe han et småbruk på Hyttrabben, der han bor sammen med kona og to barn, men gardsdrift har han slått fra seg.

I det militære var han i ingeniørvåpenet, og det var vel der interessen for anleggsarbeid ble vekt. Han tok førerkort i klasse 2 og kjørte blant annet veihøvel og dumper.

Det blir mange småoppdrag og hele tiden et spørsmål om å få tiden til å strekke til, men det gjør også arbeidet variert, mener han. Boligtomter og veiopparbeidelse er kurrante oppdrag, og han har også en del oppdrag for bønder med grøfting, profilering og lignende. Opparbeidelse av hyttefelt er også blant oppdragene, og plenarbeid og steinmuring hører også med til arbeidsoppgavene.

Lastebil hører med selvsagt, og med den noe spesielle fargen er denne lett gjenkjennelig i landskapet. Fargen tar imidlertid ikke Stein Åge ansvaret for, siden den er kjøpt brukt.  
• Brødrene Sætran
• Halfdan Soleim
• Maskinentreprenørfirma Bjørn Stølen
• Moe Maskin & Transport
• Stein Åge Rangnes
 

(c) Ramvik
Alltid oppdatert med Zonate® CMS fra Ramvik