meny
                 
Startsiden
Nordmøre
Romsdal
Sør-Trøndelag
  Frøya
  Hemne
  Hitra
  Klæbu
  Meldal
  Melhus
  Midtre Gauldal
  Orkdal
  Rennebu
  Alfabetisk
  Bransjer
  Blomster og planter
  Byggevarer- og byggefirma
  Dagligvarer og forbruk
  Elektro og data
  Helse og velvære
  Klær og fottøy
  Kommunen
  Maskin, bil og båt
  Maskinentreprenører
  Møbler
  Produksjon og håndverk
  Reiseliv
  Tjenester
  Rissa
  Skaun
Kommunenvår søker medarbeidere
Om ossLoading
Torslaft


Torslaft ANS

Berkåk

7391 RENNEBU

Telefon: 72 42 71 40

E-post: post@torslaft.no

Hjemmeside: www.torslaft.no
 

Dimensjonert for kvalitet

Det hele begynte i beskjedne former først på nittitallet. Tyve år senere har Torslaft opparbeidet seg et solid renommé som produsent av ekte, tradisjonell håndlaft. I laftehallen på Berkåk produseres alt fra hagebord til hele bolighus – i grove utførelser som varer i generasjon etter generasjon.


Mannskapet på Torslaft består av dyktige fagfolk med mye og variert kompetanse. Fra venstre Torleif Bøe, Stian Lien, Tor Gunnar Uv og Ola Bøe. Tor Halseth var ikke til stede da bildet ble tatt. 

Året er 1991, og tre karer fra Rennebu melder seg på et laftekurs. Kurset gir mersmak, og karene drøfter muligheten for å etablere et felles lafteforetak. De tre karene er Tor Gunnar Uv, Torleif Bøe og Tor Halseth. Hva er vel da mer naturlig enn at navnet blir Torslaft?

 

De første årene drives virksomheten i leide lokaler på Oppdal. Men en dag kommer ordføreren og rådmannen i Rennebu på besøk. De vil gjerne at Torslaft skal etablere seg på hjemmebane, og tar initiativ til å sette opp en laftehall på Berkåk mot at Torslaft betaler månedsleie. Karene lar seg overtale, og i 1996 kunne de flytte inn i egne lokaler i hjembygda. I dag utgjør produksjonen fire årsverk, i tillegg til mannskap som leies inn ved behov.

 

- Vi har en dyktig stab med mye og variert kompetanse. Det går jevnt og trutt hele året, og vi har hittil vært forskånet for lediggang, forteller Tor Gunnar.

 

Markedet har forandret seg mye i løpet av de siste årtiene. Det finnes mange aktører på markedet, både hva pris og kvalitet angår. Torslaft holder imidlertid fast på sin bedriftsfilosofi – nemlig å levere solide produkter som er ment å vare i århundrer. I laftehallen ligger stabler med åtte toms tømmer av malmfuru på rekke og rad – et vakkert skue, som blir enda vakrere i foredlet tilstand.

 

- Vi satser på å bruke grove dimensjoner, og har lagt oss på en høy standard både hva bygg og innredning angår. Minimaliseringsbølgen har vi aldri latt oss ramme av. Kvalitetsnormen for holdbarhet og estetikk øker betraktelig ved bruk av solide dimensjoner og gamle håndverkstradisjoner, sier Torleif.

 

Alle lafting utføres i den 450 kvadratmeter store laftehallen. Deretter plukkes alt ned og kjøres ut til byggeplassen for å settes opp igjen – nøkkelferdig, dersom kunden ønsker det. Ved store lafteprosjekter deles kassen i to og settes sammen igjen. Det største prosjektet i så måte er hittil Vikingmuseet på Borg i Lofoten. Bygget er ti meter bredt og 82 meter langt.

 

- Vi leverer våre produkter over hele landet, men hovedtyngden ligger i Rennebu og Oppdal. Det går gjerne i hytter, men trenden med laftede boliger holder seg også stabil. Slike bygninger tåler vær og vind i år etter år, de er estetisk vakre og de skaper et veldig godt inneklima med vegger som puster. På arkitektdelen har vi faste makkere i Fridar Skjerve og Johan Solberg, forteller Tor Gunnar.

 

Torslaft tilbyr produkter i både hellaft og stavlaft, alt etter kundens behov. Innredning er forøvrig et segment bedriften vil satse mer på i årene som kommer. Nylig leverte Torslaft et seks meter langt hagebord til Voll skole, et helt spesielt produkt som det ikke finnes maken til. Slik er det med ekte kvalitetshåndverk, og slik vil det alltid være. I generasjon etter generasjon.

 

Alle bygg laftes ferdig i hallen før de demonteres og fraktes ut på byggeplassen for gjenreisning. Her er Torleif Bøe i full gang med å lage opphogg til neste stokk.Våren 2010 leverte Torslaft et seks meter langt utebord til Voll Skole. Bordet er av den solide sorten, og alt ligger til rette for at også fremtidige generasjoner vil ha glede av det.

 

Reportasje: Merete.Fossum@kommunenvar.no 
• Bakkli
• Gerts Import
• Halland Dampsag & Høvleri
• Hågenstad Brug
• Johan Myklegard
• Kraftverkene i Orkla (KVO)
• Nerskoglaft DA
• Nordskogen sag & høvleri
• Rennebu Dør & Vindu
• Rennebu Sag og Trekultur
• Terrengen
• Torslaft
• Å Gartneri
 

(c) Ramvik
Alltid oppdatert med Zonate® CMS fra Ramvik