meny
                 
Startsiden
Nordmøre
Romsdal
Sør-Trøndelag
  Frøya
  Hemne
  Hitra
  Klæbu
  Meldal
  Melhus
  Midtre Gauldal
  Orkdal
  Rennebu
  Alfabetisk
  Bransjer
  Blomster og planter
  Byggevarer- og byggefirma
  Dagligvarer og forbruk
  Elektro og data
  Helse og velvære
  Klær og fottøy
  Kommunen
  Maskin, bil og båt
  Maskinentreprenører
  Møbler
  Produksjon og håndverk
  Reiseliv
  Tjenester
  Rissa
  Skaun
Kommunenvår søker medarbeidere
Om ossLoading
Bakkli


Bakkli

Nerskogen

7393 RENNEBU

Mob: 99 30 69 52

E-post: bakkli@loqal.no

Hjemmeside: www.bakkli.no

Åpningstider: Se hjemmeside

 

Kunstgalleri i fjøset

På bureisingsbruket Bakkli på Nerskogen har Siri Kulseng Wikan funnet sitt optimale kunstnerunivers. Med både keramikkverksted og galleri i fjøset, inviterer hun publikum inn i et utstillingslokale utenom det vanlige. De gamle sprukne tømmerveggene er sjarmerende kulisser når mange års arbeid med oljefarger og leire skal vises frem. Her er det mye å velge i for den som vil ha noe unikt til huset eller hytta.


Selv om de fleste av Siris bilder har en abstrakt uttrykksform, eksperimenterer hun også med røffe figurative bilder. Dette har hun malt etter inspirasjon fra den kjente franske maleren Georges Rouault.

Mange har nok sett skiltet i veikanten ved den andre gården på nordsida av fjellgrenda. Her ønsker vertskapet velkommen inn til både kunstutstilling, keramikkverksted, vafler og overnatting i det gamle våningshuset. Siri og ektemannen Ståle Johansen kjøpte bruket i 2000, og siden den gang er fjøset omgjort til et sjarmerende utstillingsvindu for de mange kunstverkene. Hun er født og oppvokst i Trondheim, og jobbet tidligere som lektor i mediekunnskap ved Ringve videregående skole. Foreldrenes hytte på Nerskogen var i mange år barndommens ferieparadis. Da lengselen etter å drive med kunst og håndverk på heltid tok overhånd, ble den lille fjellgrenda et enkelt valg for framtida. Midt i fjelleldoradoet, med utsikt til Leverdalen og Granasjøen, finner den kreative kunstneren inspirasjon til arbeidene sine.

 

At hun har evner innen mange nisjer, viser det store mangfoldet innenfor veggene i galleriet. Strikkeplagg som luer, gensere, pannebånd, sokker og votter er også til salgs. Det er likevel oljemaling og keramikk som er hovedgeskjeften, og mellom tømmerveggene er mange års produksjon samlet og stilt ut til glede for alle kunstinteresserte. Hun maler for det meste i en abstrakt form, og liker at det ikke finnes noen fasit på hva hun formidler i kunsten.

- Jeg synes alltid det er spennende å høre hva den enkelte ser i motivene mine. Det kan være helt andre ting enn det jeg selv har tenkt, sier Siri. Hun fasineres over hvor forskjellig folk opplever det hun maler.

- Jeg vil jo gjerne at det skal treffe noe hos den enkelte, og at de kan kjenne igjen ting som angår dem selv i bildene mine. Det er ofte gjennom denne gjenkjennelsen de får en betydning for publikum.

 

Den keramiske kunsten utformes ikke ved den tradisjonelle dreiebenken. I stedet kjevler hun leira, bit for bit. De våte leivene bygges til unike gjenstander, fra dekorative figurer til store fat, kopper og blomstervaser. Om sommeren fyrer hun opp den spesiallagde gassovnen ute på tunet, og tar i bruk den eldgamle japanske teknikken raku. Denne måten å brenne på, fører til flotte mønster og glans i glasuren. Den personlige signaturen gjør resultatet til en spesiell hilsen fra kunstneren på Nerskogen.

 

Siri kan by på et stort spekter av oljemaleri og keramikk i galleriet på Nerskogen. Den produktive kunstneren ønsker alle velkommen innom for å se på utstillingen.

 

På veggen henger pussige fjes side om side med den gamle drikkeautomaten.

 

Det skal godt gjøres å ikke finne noe fristende under dette taket. Her er det også muligheter for å sette seg ned og ta en kopp kaffe og en vaffel.

 

Reportasje: Inger.Steigendal.Aas@kommunenvar.no
• Bakkli
• Gerts Import
• Halland Dampsag & Høvleri
• Hågenstad Brug
• Johan Myklegard
• Kraftverkene i Orkla (KVO)
• Nerskoglaft DA
• Nordskogen sag & høvleri
• Rennebu Dør & Vindu
• Rennebu Sag og Trekultur
• Terrengen
• Torslaft
• Å Gartneri
 

(c) Ramvik
Alltid oppdatert med Zonate® CMS fra Ramvik