meny
                 
Startsiden
Nordmøre
Romsdal
Sør-Trøndelag
  Frøya
  Hemne
  Hitra
  Klæbu
  Meldal
  Melhus
  Midtre Gauldal
  Orkdal
  Rennebu
  Alfabetisk
  Bransjer
  Blomster og planter
  Byggevarer- og byggefirma
  Dagligvarer og forbruk
  Elektro og data
  Helse og velvære
  Klær og fottøy
  Kommunen
  Maskin, bil og båt
  Maskinentreprenører
  Møbler
  Produksjon og håndverk
  Reiseliv
  Tjenester
  Rissa
  Skaun
Kommunenvår søker medarbeidere
Om ossLoading
Halland Dampsag & Høvleri


Halland Dampsag & Høvleri

Nordskogen

7391 RENNEBU

Tlf: 90 10 29 51

E-post: johnolavhalland@hotmail.com

Hjemmeside: www.dampsag.no
 

Rennebupanel i jutulstil

På Halland Nedre tok John Olav Halland over gårdsdrifta etter foreldrene Astrid og Lars i 2003. Ved siden av oksene i fjøset, er sagbruket blitt en viktig del av drifta til bonden på Nordskogen. Her utvikler han produkter med tradisjoner og særpreg til både hus og hytter. Detaljer fra den gamle" Jutulstuggu" har resultert i det som har fått navnet Rennebupanelet.


John Olav er stolt av å kunne tilby utvendig panel med detaljer fra gamle byggetradisjoner. Rennebupanelet har et enkelt og stilrent design som faller i smak hos de fleste. 

Det har vært gardssag på Halland siden 1906 da oldefar Lars både skar tømmer til eget bruk og drev med leieskjæring. Den gang sørget dampen for at maskineriet gjorde jobben med tømmerstokkene. Selv om elektrisiteten for lengst har inntatt sagdrifta, har dagens generasjon valgt å beholde det gamle navnet Halland Dampsag og Høvleri.

- Jeg har fått mange humoristiske kommentarer på firmanavnet vårt. Jeg synes imidlertid det er hyggelig å kunne videreføre navnet slik det var da oldefar drev sagbruket, sier John Olav.

Han understreker at dagens utstyr er merket Laimet 100, og er ei moderne sirkelsag som går på strøm.


En viktig del av produksjonen ved saga er skurlast og høvellast. Laftetømmer i furu og takåser av gran har sitt utspring fra skogen i lokalmiljøet og  leveres i topp kvalitet. Ellers så satser han på å tilby egenutviklede produkter både innen byggematerialer og ferdige objekt. John Olav fikk gode råd av både rådmann og skogbrukssjef da han ønsket å utvikle en panelprofil med tradisjoner fra Rennebu. Detaljer fra den gamle Jutulstuggu på Uv, som ble bygd rundt 1250, ble utgangspunktet for den valgte profilen i fjølene. Panelet er stilrent og klassisk med enkle rene linjer. Nå er det å se på flere bygninger i Rennebu, både hytter, anneks og påbygg.

 

Av ferdige produkt satser John Olav på utebord og benker av den mer robuste sorten. Mange synes det er praktisk å ha sitteplasser som kan stå ute hele året utenfor hytta . Han er derfor behjelpelig med overflatebehandling, slik at møblene holder seg fine i mange år. Bord og benker blir laget i ønsket størrelse av massiv grov furu. Hvis noen trenger hjelp til å frakte hjem eller til hytta, stiller han om nødvendig opp med skyss for å få det på plass.

 

Er det noen som kunne tenke seg et solid gapahuk ved elva eller på fjellet, har John Olav også slike å tilby. Dette kan være ei nyttig investering for alle som liker sosiale aktiviteter ute i naturen. Hva er vel bedre enn å samle familien eller hyttenaboer rundt bålet, og samtidig ha et trivelig tak over hodet? Gapahukene leveres enten som byggesett eller ferdig oppsatt. 

- Det kan vel også tenkes at flere kunne gå sammen om å sette opp gapahuk på et egnet sted, sier John Olav. Med kreativitet og pågangsmot er det mye både fint og nyttig som kan lages av skogens egne råmaterialer.

 

John Olav tar gjerne på seg jobben med å lage en solid gapahuk. Dette eksemplaret hadde han med seg til Rennebumartnaden i fjor.

 


Dette er robuste utendørsmøbler i massiv grov furu fra Halland Dampsag & Høvleri.

 


Det må investeringer til for å drive effektivt, og med denne hydrauliske ”bakguten” kan John Olav klare skjæringa på egen hånd.

 

Reportasje: Inger.Steigendal.Aas@kommunenvar.no
• Bakkli
• Gerts Import
• Halland Dampsag & Høvleri
• Hågenstad Brug
• Johan Myklegard
• Kraftverkene i Orkla (KVO)
• Nerskoglaft DA
• Nordskogen sag & høvleri
• Rennebu Dør & Vindu
• Rennebu Sag og Trekultur
• Terrengen
• Torslaft
• Å Gartneri
 

(c) Ramvik
Alltid oppdatert med Zonate® CMS fra Ramvik