meny
                 
Startsiden
Nordmøre
  Aure
  Averøy
  Eide
  Gjemnes
  Halsa
  Smøla
  Alfabetisk
  Bransje
  Bil og båt
  Blomster og planter
  Byggevarer- og byggefirma
  Dagligvarer og forbruk
  Elektro og data
  Klær og fottøy
  Kommunen
  Maskinentreprenører
  Møbler
  Produksjon
  Reiseliv
  Tjenester
Romsdal
Sør-Trøndelag
Kommunenvår søker medarbeidere
Om ossLoading
Vikan Handel


Vikan Handel
Nærbutikken
Vikan
6570 Smøla

Tlf: 71 54 12 20
Faks: 71 54 37 66
Åpningstider:
Mandag - fredag: 09.00 - 17.00
Lørdag: 09.00 - 15.00Liten dagligvarebutikk med lang historie

Vikan handel er så avgjort den minste dagligvarebutikken på Smøla, men også kanskje den som er satt mest pris på blant lokalbefolkningen. Dette er en butikk med tradisjoner helt tilbake til 1903, og det ble satt pris på at Lillian Sørstrand tok over driften etter at Margit og Erling Wikan hadde drevet den i 50 år. Det som gjør det mulig å opprettholde tilbudet er at butikken også har en del proviantering av fiskeflåten som legger til ved Atlantic Dawn Seafoods.


Denne butikken er den eldste på Smøla og har nå også et godt utvalg i blomster. Daglig leder Lillian Sørstrand har tatt utdannelse som blomsterdekoratør ved Skjetlein landbruksskole.

Også lokale båter og bedrifter i nærheten er en viktig del av omsetningen. Sammen med en lojal kundegruppe fra Rokstad til Nerdvika er det derfor levelig for butikken.
Lillian Sørstrand tok over driften for tre år siden, og med seg på deltid har hun Hege Erlandsen, som ved siden av det har mange ulike jobber fra SFO til støttekontaktoppdrag og som avløser for Lillian som også driver gård i Hellesfjorden.

Før hun gikk inn i butikkbransjen, har Lillian arbeidet ved landbrukskontoret siden 1978. Hun har tatt over hjemgarden Breivika, og driver med både vanlig sau og utgangersau. Derfra drev hun også med den store interessen som er blomster, og utdannelsen til blomsterdekoratør tok hun over to år med en dag i uka kjøring til Trøndelag. I denne nærbutikken finner man altså et stort utvalg både i avskårne blomster og planter. Dessuten et bra gaveutvalg som også bidrar til omsetningen.

Lillian er altså vant til at det kan bli rimelig hektisk, og spesielt når det er proviantering av båter på gang er det nok å gjøre. Båtene tar gjernest kontakt når de ligger ved Atlantic Dawn Seafoods rett over bukta. Da er det å hive seg rundt og skaffe varene og kjøre det i bil til båtene. Ellers får butikken levering av varer fast to dager i uka, og ved siden av det blant annet ferske brød fra bakern på Smøla og fiskemat fra Øyvilt i Foldfjorden.

Butikken holder til i en ombygd tømmerbygning som ble fløtet hit og senere påbygd. Lars Bremnes bygde brygge og startet landhandel her i 1903. Einar Næbb Wikan kjøpte så eiendommen på auksjon etter ham på 1930-tallet. Einar var en gründer innenfor næringslivet på Nordmøre, og startet og drev hermetikkfabrikken i Vikan, der han ved siden av krabbe også prøvde seg med hermetisering av rogn og gulrot.
Sønnen Erling Wikan overtok butikken i 1956 og ble siden gift med Margit, som kom fra Roksvågen. Erling var lærer både ved Bremnes og Rokstad skole, og var senere også formannskapssekretær og i perioder rådmann i kommunen. Margit sto derfor for den praktiske butikkdriften helt fram til de ga seg etter hele 50 år altså. Fremdeles har butikken et preg av landhandel, og er vel verd et besøk om så bare for å føle stemningen i lokalene.

Fredager er det utkjøring av varer fra butikken, og da er det Hege Erlandsen som trår til i butikken. Her har hun med seg to av døtrene: Jenny til venstre og Ida Marie til høyre.
• Edøen mekaniske
• Moe Maskin & Transport
• Promarin
• Smøla Bilservice
• Smøla Oppdrettservice
• Thor Dyrnes & Sønner
• Vikan Handel
 

(c) Ramvik
Alltid oppdatert med Zonate® CMS fra Ramvik