meny
                 
Startsiden
Nordmøre
  Aure
  Averøy
  Eide
  Gjemnes
  Halsa
  Smøla
  Alfabetisk
  Bransje
  Bil og båt
  Blomster og planter
  Byggevarer- og byggefirma
  Dagligvarer og forbruk
  Elektro og data
  Klær og fottøy
  Kommunen
  Maskinentreprenører
  Møbler
  Produksjon
  Reiseliv
  Tjenester
Romsdal
Sør-Trøndelag
Kommunenvår søker medarbeidere
Om ossLoading
Thor Dyrnes & Sønner


Thor Dyrnes & Sønner ANS
Storholmen
6570 Smøla
Tlf:
Ambulanse: 113

Firma: 71 54 33 33
Mob:
Thor Otto: 41 54 39 11
Jim: 48 07 95 58 
Kari: 41 42 85 19
Turid: 41 66 34 22
E-post: jg-dyr@online.no
 

Holder liv i folk og kystblink

Dette firmaet har ansvaret for ambulansekjøringen på Smøla, og er det siste av de små private firmaene i denne bransjen på Nordmøre. I ambulanseområde 17 B Smøla, er det altså de to sønnene til Thor Dyrnes og konene deres som står for kjøringen. I løpet av et år blir det nesten en utrykning pr dag. I tillegg har firmaet ansvaret for ettersyn og vedlikehold av 250 kystblink fra Farstad til Trøndelagsgrensa.


Sommerstid er ettersyn av lykter en del av jobben til Thor Otto og Jim Dyrnes. 

Firmaet ble startet opp i 1999, men i en mannsalder før det har Thor Dyrnes kjørt drosje og ambulanse på øya. Nå er det sønnene Thor Otto Holberg Dyrnes og Jim Dyrnes som driver firmaet. Der arbeider også ektefellene Turid og Kari, noe som også er nødvendig på grunn av engasjementet firmaet har med ettersyn av kystblinkene for Kystverket. Alle fire har fagbrev som ambulansepersonell, og etter hvert solid erfaring. Jevnlig kursing fra oppdragsgiver Helse Midt- Norge, både på Smøla og på sykehuset hører også med. I mange tilfeller er det helt nødvendig at behandlingen starter allerede i ambulansen, forteller Thor Otto og Jim. Er det for eksempel fare for hjerteinfarkt blir det tatt ekg i bilen. Denne blir så sendt direkte til sykehuset og vurdert av cardeolog. I tilfelle det er infakt på gang blir det da startet med trombolysebehandling med medikamenter som kan forhindre at det blir noen skader om den blir gitt tidlig nok, forteller de. All kjøringen foregår til ambulansebåten på Straumen, som så sikrer at transporttiden blir så kort som mulig til sykehus, og at beredskapen beholdes på øya. Ambulansebilen er en Mercedes Sprinter, og i tillegg holder de en reservebil i beredskap. I 2007 var det 319 utrykkinger, så langt fra en om dagen i snitt er det ikke.

Oppdraget for kysverket består i å vedlikeholde kystblink for Kystverket, og har pågått med dagens omfang i tre år nå. Arbeidet består i å skifte pærer, fylle vann på batteri eller skifte dem ut, pusse glass og ellers sjekke at alt er i orden. Dette arbeidet foregår hovedsakelig om sommeren, og det må være oppholdsvær om det skal være mulig. Skulle noen av blinkene svikte i vinterstormene har de også beredskap i forhold til det og må rykke ut. Det er et stort område og mange blink fra Farstad, innover fjordene og til Trøndelag. Er de langt av gårde blir seilbåten brukt som base, mens den robust arbeidsbåten med påhengsmotor blir brukt for å manøvrere seg inn til lyktene. Er de i nærheten av Smøla bruker de en hytte på Ellefsøya, der de også har Aure og Tustna innenfor rekkevidde i tillegg til de mange blinkene rundt Smøla.

Turid Dyrnes og Kari Dyrnes har ansvaret for ambulansekjøringen når mannfolka er på andre oppdrag, og er også fullt ut skolert for disse oppdragene .

Det må være oppholdsvær når blinkene skal ha ettersyn, så godværet på våren må nyttes. Thor Otto Dyrnes (t.v) og Jim til høyre.
• Edøen mekaniske
• Moe Maskin & Transport
• Promarin
• Smøla Bilservice
• Smøla Oppdrettservice
• Thor Dyrnes & Sønner
• Vikan Handel
 

(c) Ramvik
Alltid oppdatert med Zonate® CMS fra Ramvik