meny
                 
Startsiden
Nordmøre
  Aure
  Averøy
  Eide
  Gjemnes
  Halsa
  Smøla
  Alfabetisk
  Bransje
  Bil og båt
  Blomster og planter
  Byggevarer- og byggefirma
  Dagligvarer og forbruk
  Elektro og data
  Klær og fottøy
  Kommunen
  Maskinentreprenører
  Møbler
  Produksjon
  Reiseliv
  Tjenester
Romsdal
Sør-Trøndelag
Kommunenvår søker medarbeidere
Om ossLoading
Smølas kulturliv - arrangementer 2008


Arrangement hele året på Smøla

Med mange restauranter for en så liten kommune, er det et variert utetilbud på Smøla hele året. Om sommeren er aktiviteten på topp også på andre området, og det erogså flere aktører som trår til. Her spenner det fra ulike utendørs familiearrangement til konserter, dansefester, pubkvelder, kunstutstillinger og loppemarked. På Smøla foregår det mer i løpet av sommeren enn i noen andre kommuner på Nordmøre, kanskje med unntak av byen da.


Gladagan på Veiholmen er en årlig begivenhet, og i 2008 går de av stabelen 4. til og med 6. juli, med revy på åpningsdagen. Foto: Wigdis Wollan

Lørdagen den 5. juli og søndag den 6. juli trår igjen Smøla Janitsjarorkester til på Bakkamyra skole med ny oppsetting, denne gangen av sanger det er verd å huske. Disse forestillingene er blitt en begivenhet av de store, og ender både i Kristiansund og Trondheim til slutt - men premieren er på Smøla selvsagt.

I Steinsøysundet er også familiedagen som småbåtlaget og samvirkelaget er sammen om blitt en populær begivenhet. I 2008 arrangeres denne 19. juli. Her er det både salgsboder, aktiviteter for barn og voksne og bryggedans blant mye annet.
Arrangementene til kystkultursenteret ”Brenneriet” på Veiholmen og kunstutstillinger både på Malerloftet i Steinsøysundet og i Kvitbrygga på Dyrnes er også viktige tilbud.

"Brenneriet" viser Veiholmen i gammel og ny tid, og fram til 10. august er det åpent etter klokken 12 om dagene her med både utstillinger med historisk tilsnitt og kunstutstilling. Salg av bygdabøker, souvenirer, tradisjonell fisk og kaffe og vafler hører med selvsagt. Her er det også et stemningsfullt konsertlokale, og i år startet det med Olav Stedje allerede i juni. På Veiholmen holder også "Posthuset Kunst og Kremmeri" til, og her er det utstilt billedkunst, glass og keramikk fram til 20. juli.

På Malerloftet i Nordsmøla barnehage i Steinsøysundet lager Aud Myrvoll, Mona Kollerøs, Evy Ann Strand og Åslaug Rise Holberg stadig mer interessante bilder. De har åpent i alle fall 5. juli og de to påfølgende lørdagene fra kl 12 til 15.00.

I Kvitbrygga på Dyrnes har Anja Cecilie Solvik salgsutstilling av grafikk og maleri mellom 17.-28.juli, med ”Performance”på åpningsdagen. Her er det Berit Neerland Walseth som er arrangør.

Et spesielt arrangement går også av stabelen på Fredheim på Innsmøla i midten av juli. Her er det utstilling av bilder, fotografi, bønnekjeder, ikon og handarbeid med religiøst innhold, og her er det Edøy Menighetsråd som er arrangør. Ut over dette har restauranter og overnattingssted litt av hver å by på både av lokale og tilreisende musikere. Smøla Havfiskesenter har f.eks Skjærgårdsfest med Kragh Jørgensen Band.

Det fører for langt å nevne alt, men det er bare å følge med på annonsering eller få tak i kulturkalenderen som kommunen gir ut. Man kan i alle fall være sikker på at det er mange aktiviteter å velge i gjennom hele sommeren på Smøla. Ved siden av det som er nevnt her er det mer lokale arrangement, og dessuten har også museumene omtalt på annen side litt av hvert å by på.

Familiedagen i Steinsøysundet er blitt stadig mer populær, og arrangeres i år 19. juli.


Middelalderkirka på Edøya er også verd et besøk, og olsok er det høymesse her.
• Smøla kommune - politisk organisering
• Smøla kommunes administrasjon
• Smøla Museum og Norsk Myrmuseum
• Smøla Næringssenter
• Smølas Kulturliv
• Smølas kulturliv - arrangementer 2008
 

(c) Ramvik
Alltid oppdatert med Zonate® CMS fra Ramvik