meny
                 
Startsiden
Nordmøre
  Aure
  Averøy
  Eide
  Gjemnes
  Alfabetisk
  Bransje
  Bil og båt
  Blomster og planter
  Byggevarer- og byggefirma
  Dagligvarer og forbruk
  Elektro og data
  Klær og fottøy
  Kommunen
  Maskinentreprenører
  Møbler
  Produksjon
  Reiseliv
  Tjenester
  Halsa
  Smøla
Romsdal
Sør-Trøndelag
Kommunenvår søker medarbeidere
Om ossLoading
Hansgarden


Hansgarden Ans
6638 Osmarka

Tlf: 71 29 03 80
Faks: 71 29 41 90
Mob: 90 15 60 39
          95 15 16 49
E-post: hoeyning@online.no

 

 

  Satser alternativt på Hansgarden

Anne Katrine Jensen og mannen Kenneth Høyning kjøpte garden Hansgarden, som ligger høyt og fritt på Osmarka på fritt salg i 2000. Her driver de med melkeproduksjon og kjøtt, men satser også på kaniner, angoraull og garn. Nå legges garden om til økologisk drift og det blir også bygd opp et gardskjøkken etter hvert. Garden samarbeider med Øre Vilt om slakting og foredling av kaninprodukter.


Kenneth Høyning og Anne Katrine Jensen har lagt ned mye arbeid, tid og penger på å bygge opp garden på Osmarka. Her er de i løsdriftsfjøset.

 Anne Katrine syr også egendesignede klær og de har også andel i Klokkergården og tar sin tørn i gardsbutikken ”Stabburstrappa” på Skaret.
Det er altså en allsidig familie med pågangsmot som har etablert seg på garden like ved grensa mot Molde, der to av de tre barna fremdeles er i hjemmeværende alder. Ridehester hører også med på garden, men hovedsakelig til bruk i familien foreløpig.

Kenneth kommer opprinnelig fra Andøya og har bakgrunn som småflypilot og seilflyinstruktør, og er styremedlem i Gjemnes Bondelag og leder i produsentlaget i kommunen. Anne Katrine er fra Numedal og har bakgrunn som diplommarkedsøkonom. Ved siden av vervet som styremedlem i Bondelaget i fylket, er hun en aktiv pådriver for økt fokus på kaninproduksjon som leder i bransjeorganisasjonen Norsk Kanin. Der er målsettingen å få flere produsenter til å satse på denne produksjonen av sunt og magert kjøtt, som faktisk omsettes som delikatesse for opp til 300 kroner kiloen nå. Mye kaninkjøtt må i dag importeres, slik at det er rom for norsk produksjon. I tillegg har garden omsetninga av angoraull, som har en isolasjonsevne som skal være ti ganger større en saueull. Dette har lenge vært en stor interesse hos Anne Katrine, og hun startet opp med ullmottak for angoraull allerede i 1992. Hun tar også mottak for kaninskinn.Produktene som kan framstilles av denne ullen er varierte, men i forhold til å utnytte isolasjonsevnen er selvsagt gensere, sokker og såler noe som peker seg ut. Til og med brudekjoler, vester og hatter lager hun av angoraull. 

Garden har et samarbeid med Øre Vilt om slakting og foredling av kanin, som også andre kaninprodusenter i fylket benytter seg av. Nå arbeider de med oppbygging av et godkjent foredlingskjøkken på garden for videre bearbeiding av produktene, og dermed kan også kaninproduksjonen starte opp med det første, etter å ha vært stilt i bero en stund nå.

Det er mottak av angoraull på garden

Hektisk er det, og ikke lett å skaffe avløser. Derfor er niesen Rebekka Thoresen, som er i gang med landbruksutdannelse, hentet inn som avløser fra Drammen.

Egendesignede klær hører også med.
• Brubekken gardsmeieri
• Bunnpris Angvik
• Coop Marked Batnfjordsøra
• Hansgarden
• Joker Osmarka Lars Sorthe AS
• Joker Torvikbukt
 

(c) Ramvik
Alltid oppdatert med Zonate® CMS fra Ramvik