meny
                 
Startsiden
Nordmøre
  Aure
  Averøy
  Eide
  Gjemnes
  Halsa
  Smøla
  Alfabetisk
  Bransje
  Bil og båt
  Blomster og planter
  Byggevarer- og byggefirma
  Dagligvarer og forbruk
  Elektro og data
  Klær og fottøy
  Kommunen
  Maskinentreprenører
  Møbler
  Produksjon
  Reiseliv
  Tjenester
Romsdal
Sør-Trøndelag
Kommunenvår søker medarbeidere
Om ossLoading
Smøla Bakeri


Smøla Bakeri AS
Hopen Nordsmøla
6570 Smøla
Tlf: 71 54 03 75
Mobil: 976 86 700 

E-post: smoea@online.no
            egil@smolabakeri.no 
Nettside: www.smolabakeri.no 
Åpningstid: 
Man – tors : 10.00 -16.30 (15.00 vinter)
Fredag: 10.00 – 16.30
Lørdag: 10.00 – 14.00


 

 

 Satser på catering, kaker og kultur

Bakeriet har satset stadig mer på catering og leverer nå alt fra snitter og rundstykker til lunsjer, middager og koldtbord. Spesielt populært er det med tradisjonelle smølaretter som saltfiskball og blandaball, som også fås kjøpt som porsjonspakker på utsalget. Gammelsalta sei og bacalao er andre populære spesiaIiteter, og maten leveres gjerne til folk på en opplevelsestur på en holme for den del. 
- Jo mer spesielle ønskene er, jo artigere er det, sier Egil Holberg, som gjerne bidrar med underholdningen også i slike sammenhenger.
 


Egil Holberg og Audhild Lervik (nr 2 fra venstre)  har arbeidet sammen siden 1986, og fra bakeriutsalget leveres bløtkaker, ferske bakevarer og middagsretter. Her er de sammen med nytilsatte Christine Kapp-Karczewski (t.v) og Torill Strand.
Utenfor er det mulig å nyte både kaffe og bakevarer når det er godvær.
 

Med seg i bakeriet har han Audhild Lervik som har vært i arbeid andre steder i mellom, men også var med på oppstarten i 1986 og de første tøffe årene. Opprinnelig ble bakeriet startet i en gammel brygge på Hopen med de praktiske problemene det medførte i et tungvindt lokale. Det var tidlig opp og lange netter for å kunne produsere ferske brødvarer for levering også til nabokommunene med den første ferga. Da var Egil 28 år og hadde gått i land etter å ha arbeidet som stuert. Utdannelsen har han fra Trondheim kokk og stuertskole, så etter hvert som kjedene har skviset ut lokale bakere, er han altså mer tilbake i kokkefaget som han er utdannet for. 

- Vi var fulle av pågangsmot og trodde alt var mulig, sier Egil, som innrømmer at han nok ikke ville gjort alt opp igjen. Etter hvert kom de inn i dagens lokaler som ble ledig da samvirkelaget flyttet inn i større lokale ved senteret i 1998. 
At alt er mulig tror han tydeligvis fremdeles, og det siste eksemplet på det er vel fullt hus med Smøla Janitsjarorkesters Elvisoppsetning i Olavshallen, og årlige oppsetninger på Smøla og i Festiviteten. Egil overtok orkesteret i 2001, og har utviklet det til en av de store eksportartiklene i kommunen. Selv har han også mange oppdrag utenom det både som sanger og musiker. Slett ikke alle telefonene til bakeriet dreier seg altså om mat. Ved siden av Audhild er kona Margret inne i virksomheten på regnskapssiden, og døtrene Mona og Elin stiller opp når det trengs. Egil finner også tid til andre aktiviteter, og er blant annet leder for Smøla Næringsforening, som organiserer en stor del av bedriftene i kommunen.  

Egil Holberg framførte Elvis med stor innlevelse. Her fra Smøla Janitsjarorkester sin oppsetning på Smøla i 2007.
   (Foto: Wigdis Wollan)
• Coop Marked Hopen
• Coop Marked Steinsøysund
• Coop Veidholmen
• ICA Vestsmøla
• Smøla Bakeri
• Smølamat - ICA Nær Nordsmøla
• Straumen Handel
• Vikan Handel
 

(c) Ramvik
Alltid oppdatert med Zonate® CMS fra Ramvik