meny
                 
Startsiden
Nordmøre
  Aure
  Averøy
  Eide
  Gjemnes
  Halsa
  Smøla
  Alfabetisk
  Bransje
  Bil og båt
  Blomster og planter
  Byggevarer- og byggefirma
  Dagligvarer og forbruk
  Elektro og data
  Klær og fottøy
  Kommunen
  Maskinentreprenører
  Møbler
  Produksjon
  Reiseliv
  Tjenester
Romsdal
Sør-Trøndelag
Kommunenvår søker medarbeidere
Om ossLoading
Straumen Handel


Straumen Handel AS
Ica Nær

Straumen 
6570 Smøla
Tlf 71 54 11 82
Faks: 71 54 13 11

Mob: 92 21 16 17
E-post: jo-a-jen@online.no   
Nettside:  www.ica.no 
Åpningstider: 
Hverdager: 10.00 – 18.00
Lørdag: 10.00 – 16.00  

Nærbutikk med stort omland

Dagligvarebutikken på Straumen har eksistert helt siden 1919, og fremdeles har den et preg av landhandel. Ved siden av ICA- kjeden sine varer får man også kjøpt bygningsartikler, kjøkkenutstyr, gaver og leker. Dessuten fiskeutstyr som er viktig også for den økende delen av kundene som er feriegjester i området. De bidrar til at omsetningen vokser år for år, selv om folketallet går litt ned. 


Butikken legger spesielt stor vekt på frukt og grønt, forteller søstrene Birgith (t.v) og Gunn Jensen, som smilende innrømmer at de selv kanskje ikke bærer preg av det. 

Daglig leder er Gunn Jensen, som overtok driften etter foreldrene John Arne og Jorunn Jensen i 2005. Med seg i butikken har hun også søsteren Birgith Jensen, og ellers en stabil arbeidsstokk som består av Wenche Gjøstøl, Gro Bente Røberg, Anne Bjørkheim og lørdagshjelpen Oddrun Træthaug og ekstrahjelpen Bente Rangnes. Alle de faste ansatte har snart tosifret fartstid, og det forteller vel sitt om at det både er trivelige kunder og godt arbeidsmiljø i butikken. 

Som andre dagligvarebutikker har denne hatt ulik kjedetilhørighet opp gjennom årene, men Gunn er veldig godt fornøyd med ICA-kjeden. Den utmerker seg blant annet med nøkkelhullsmerkingen som gjør det enklere for kundene å velge de litt sunnere alternativene i en varekategori. Et system som nå etter hvert skal omfatte også de andre butikkene i Norge. Merkingen bygger på kriterier som forteller hvor mye fett, salt, sukker og fiber de ulike dagligvaregruppene inneholder. 

Gunn har bakgrunn fra økonomisk gymnas og Norsk Kjøpmannsinstitutt i Bærum. Hun har arbeidet her siden 1992 og kom da fra grossisten Køff i Kristiansund. Gunn er gift med skipperen på Øyvakt og de har en gutt og ei jente. På Øyvakt arbeidet også faren John, så her føres altså tradisjonen videre. Faren John overtok sammen med kona Jorunn butikken i 1972. Da besto butikken av to brygger, men disse ble ombygd i 1978, slik at de nå har et butikklokale på 250 kvadrat pluss lager. 

Opprinnelig ble butikken startet opp i 1919 av Anton Hoem. Han drev først i Grønvika, før han kjøpte garden Straumen av Lars Taknes, som da flyttet ut på Hallarøya. Etter Anton overtok sønnen Tor, som igjen solgte videre til Petter Dyrnes, som altså overlot det til Jensen-familien i 1972. 
Det er altså en butikk med uvanlig lange tradisjoner å ta vare på, og alt tyder på at det er mulig med det store omlandet som sogner hit. 

Til et bilde i kassa fikk vi lurt med veteranen John Jensen, sammen med Oddrun Træthaug (t.v) og Gro Røberg.


I butikken er det både post og tipping, noe som er viktig både for kundene og butikken, mener Anne Bjørkheim (t.v) og Wenche Gjøstøl.
• Coop Marked Hopen
• Coop Marked Steinsøysund
• Coop Veidholmen
• ICA Vestsmøla
• Smøla Bakeri
• Smølamat - ICA Nær Nordsmøla
• Straumen Handel
• Vikan Handel
 

(c) Ramvik
Alltid oppdatert med Zonate® CMS fra Ramvik