meny
                 
Startsiden
Nordmøre
  Aure
  Averøy
  Eide
  Gjemnes
  Halsa
  Smøla
  Alfabetisk
  Bransje
  Bil og båt
  Blomster og planter
  Byggevarer- og byggefirma
  Dagligvarer og forbruk
  Elektro og data
  Klær og fottøy
  Kommunen
  Maskinentreprenører
  Møbler
  Produksjon
  Reiseliv
  Tjenester
Romsdal
Sør-Trøndelag
Kommunenvår søker medarbeidere
Om ossLoading
Smølavinduet


Smølavinduet AS
Nordvika
6570 Smøla
Tlf: 71 54 43 50

Faks: 71 54 43 51
E-post:
post@smolavinduet.no
Nettside: www.smolavinduet.no

 

Produserer kvalitetsvindu tilpasset kundenes ønsker

Smølavinduet er etter hvert blitt et begrep på Nordmøre og i Norge. Først og fremst forbinder man det nok med smårutede koblede vindu, godt egnet til rehabilitering av hus og til fritidshus. Bedriften leverer imidlertid også isolervindu og styrken deres er nok at de leverer alle typer vindu på bestilling etter mål og ønsker. De produserer også dører på bestilling. Tyngden av produksjonen går til Østlandet, men 20 prosent av vindusproduksjonen eksporteres til Danmark.  


Smølavinduet holder til i denne store fabrikkbygningen i Nordvika. Fra venstre Ole Rousing, Cecilie Skomsøy og Ole Anders Skaget.

Daglig leder er Ole Rousing som har med seg familien i styret. Bedriften eies gjennom hans firma Møre Glass AS, som er etablert på Frei og fremdeles leverer glasset til vinduene . Nestleder er Ole Anders Skaget, og på kontoret arbeider Cecilie Skomsøy, i en bedrift som ellers er preget av flat struktur. Det er 14 ansatte ved bedriften på hel og deltid, slik at det til sammen blir ca 11 årsverk. Dessuten finner vi også noen vernede arbeidsplasser i lokalene i avleggeren Smølaprodukter, som utnytter kapp og sagflis.

På mange måte kan det vel synes mot alle odds at en slik bedrift vokser fram på skogløse Smøla, men Ole Rousing avdramatiserer både mangel på trevirke lokalt og fraktproblemer.
- Vi henter gode furumaterialer, som for en stor del er kjerneved, fra Nord-Sverige, og vi har gode fraktavtaler med Brødrene Sætran, forteller han. Leveransene til Østlandet, som står for 60 – 70 prosent av omsetningen, går en gang i uka. Skal det leveres til Danmark er uansett ikke fergeutgiftene fra Smøla en vesentlig del av kostnaden.

Det som er styrken til bedriften er at de produserer vindu tilpasset etter kundenes ønsker. Vinduene leveres med 5 toms karmer, og med varmgalvanisert beslag utvendig og laminerte midtstolper med 3 ulike profiler. 

Ole har drevet Smølavinduet AS siden 1994, og bedriften er en videreføring av Glass og Karmer, som ble startet opp i 1979. Han er opprinnelig fra Danmark, men kom til Norge som 18-åring i 1971 på grunn av naturen og kona Ingeborg, som er fra Frei. Derfor gikk turen til Møre Glass i 1976, og slik ble kontakten med Smøla altså etablert.

Ferdigmalte vinduer er stadig mer aktuelt. Her er noen av de som arbeider på malingsavdelingen.
Fra venstre ser vi  Kai Frank, Heike Adler, Dagfinn Jota og Thomas Adler.


John Are Kruse Settem, Joakim Hansen og Rolf Pettersen arbeider med utsøkte materialer i kjerneved på snekkeravdelingen.


På glassavdelingen finner vi Ingebrikt Stranden. 

 
• Atlantic Dawn Seafoods
• Marine Harvest Norway
• Nordsia Aktivitetssenter
• Nordvestnytt
• Partrederiet Hopmark
• Plastservice
• Promarin
• Promek
• Smøla Klekkeri og Settefiskanlegg
• Smølaprodukter
• Smølavinduet
• Statkraft Energi
• Veidholmen Fisk
 

(c) Ramvik
Alltid oppdatert med Zonate® CMS fra Ramvik