meny
                 
Startsiden
Nordmøre
  Aure
  Averøy
  Eide
  Gjemnes
  Halsa
  Smøla
  Alfabetisk
  Bransje
  Bil og båt
  Blomster og planter
  Byggevarer- og byggefirma
  Dagligvarer og forbruk
  Elektro og data
  Klær og fottøy
  Kommunen
  Maskinentreprenører
  Møbler
  Produksjon
  Reiseliv
  Tjenester
Romsdal
Sør-Trøndelag
Kommunenvår søker medarbeidere
Om ossLoading
Plastservice


Plastservice
Rosvoll
6570 Smøla

Tlf: 91 17 02 96
Faks: 71 54 13 03
E-post:
jgorholm@online.no

 

Utfører alt i plastarbeid og forhandler motorer

Denne bedriften har tilhold i den gamle tangfabrikken i Lervika, men Jan Orholm som driver bedriften er også mye på farten på Smøla og i nabokommunene. Selv om det nok er reparasjon og ombygging av plastbåter som er artigst, tar Jan på seg alt innen plastarbeid, også plasting av piper, tak, altaner og lignende. Ved siden av dette både reparerer og forhandler han båtmotorer.


Jan Orholm holder til i lokaler i Lervika. I lokalene repareres og bygges båter om til å bli tidsriktige og funksjonelle, gjerne med nye overbygg og skjermer.

Jan Orholm tok spranget og startet bedriften for halvannet år siden etter 28 år som maskinist i Redningsselskapet. Siste båt han var om bord i var på Sørlandet, men han har også vært stasjonert på våre kanter. Plastarbeid har han drevet på med i mange år på hobbybasis, og dette har vært en stor interesse siden han først lærte systemet da han arbeidet i bedriften Bruksplast i Kristiansund på 70-tallet. Siden han startet bedriften har han hatt nok å gjøre med firmaet, og oppdragene kommer fra alle nabokommunene. Det siste oppdraget da vi snakket med ham hadde f.eks vært plastlegging av 8 altaner på 43 kvadrat hver i et byggefelt på Storbakken på Frei.

Reparasjoner av båter har han utviklet til en spesialitet, og flere forsikringsselskaper benytter seg av firmaet til Jan for å reparere skadede båter. Dessuten tar han på seg alle typer oppdrag fra forlenginger av båter til omfattende ombygginger. Ved bedriften står blant annet livbåter som skal ombygges til stødige turistbåter til bruk på Smøla. Han kjøper også opp båter selv for så å bygge dem om til både sterkere og mer moderne båter enn det de ofte var i utgangspunktet, gjerne med overbygg. Jan har også avtale med Silverplast i Midsund, og forhandler både åpne båter og skjærgårdsjeeper fra dem.

- Plast er et takknemlig materiale å jobbe med, og det er nesten aldri noen grunn til å gi opp, sier Jan, og forteller at det har hendt at han har reparert båter som er kommet i tre deler.

Bedriften er også underforhandler for Nogva og forhandler Suzuki i tillegg, men skaffer også ellers det folk ønsker. Jan monterer også motorer, og dette krever også en del plasting av nye fester. Siste vinter har fire sjarker fått skiftet motorer ved hjelp av bedriften, forteller Jan.

Denne båten i framkant har vært inne til service og forbedringerer. I garasjen står en opprinnelig Mørebas som er ombygd til en 20-fots skjærgårdsjeep. Her står de klare for levering ved huset til Jan på Rosvoll.
• Atlantic Dawn Seafoods
• Marine Harvest Norway
• Nordsia Aktivitetssenter
• Nordvestnytt
• Partrederiet Hopmark
• Plastservice
• Promarin
• Promek
• Smøla Klekkeri og Settefiskanlegg
• Smølaprodukter
• Smølavinduet
• Statkraft Energi
• Veidholmen Fisk
 

(c) Ramvik
Alltid oppdatert med Zonate® CMS fra Ramvik