meny
                 
Startsiden
Nordmøre
  Aure
  Averøy
  Eide
  Gjemnes
  Halsa
  Smøla
  Alfabetisk
  Bransje
  Bil og båt
  Blomster og planter
  Byggevarer- og byggefirma
  Dagligvarer og forbruk
  Elektro og data
  Klær og fottøy
  Kommunen
  Maskinentreprenører
  Møbler
  Produksjon
  Reiseliv
  Tjenester
Romsdal
Sør-Trøndelag
Kommunenvår søker medarbeidere
Om ossLoading
Veidholmen Fisk


Veidholmen Fisk AS
6570 Smøla
Telefon: 71 54 42 50

Faks: 71 54 42 51
E-post: veidfisk@online.no
 

Fiskebedrift med stolte tradisjoner

Veidholmen Fisk har lange tradisjoner helt tilbake til 1939 da det først ble startet opp som et av landets første fiskesamvirketiltak på Været. Nå er hovedbeskjeftigelsen produksjon av klippfisk av torsk og sei som eksporteres gjennom Møre Codfish Company, som også er den største aksjonæren i bedriften med sine 44 prosent. Rundt 20 personer har regelmessig beskjeftigelse her, siden råstoffet kommer inn hovedsakelig i nedfrosset tilstand.


At klippfisken fra Veiholmen er førsteklasses er det blant annet disse som sørger for. Fra venstre ser vi Lovise Rokstad, daglig leder Oddbjørn Leonhardsen, Randi Pettersen, Dag Angelhus, Petr Stoklasa og Else Hellesfjord.

Daglig leder er Oddbjørn Jarl Leonhardsen, som også er produksjonsleder. Dermed bruker han slett ikke mye tid på kontoret, der Iren Sivertsen er den som tar det praktiske. Med seg har han rutinerte medarbeidere, og formennene er Dag Angelhus på klippfisk og Jan Arne Hellesfjord på ferskfisk. Rundt 12- 13 personer med solid erfaring utgjør grunnstammen i bedriften, og mange av dem har som Oddbjørn erfaring med fiske og fiskearbeid fra barnsben av.

- Mange av oss satt på Brenneriet og brøt ”fiskhau” da vi var barn, forteller Oddbjørn, som begynte på Fiskesamvirket dagen etter at han ble konfirmert. Bortsett fra noen år på seisnurper har han vært i denne bedriften hele livet, under vekslende sjefer. Den første bestyreren av fiskesamvirket og samvirkelaget var Ingar Roksvåg, som var det fra begynnelsen til 1955. Siden har det vært mange markante ledere. Under den store utbyggingen på slutten av 60-tallet og begynnelsen av 70-tallet var Jann Kristoffersen en viktig drivkraft, og etter to utbygginger var man oppe i produksjonsareal på over 2000 kvadrat.

Bedriften har vært gjennom en stor omstilling siden 1989, og har i dag moderne lokaler, en stabil produksjon og jevn beskjeftigelse gjennom hele året. Fra 1983 drev bedriften også med omfattende fiskeoppdrett og hadde lakseslakting og 35 ansatte, men denne virksomheten er nå solgt til Salmar.

Ferskfiskmottaket er nå begrenset til kun noen få sjarker og dessuten garnbåter som leverer sei hovedsakelig fram til påske. Tyngden av fisk kommer likevel inn frosset i kartonger levert med båt eller trailer. Bygningen er funksjonell med en grei produksjonslinje. Råvaren kommer inn i en ende av huset og ut i andre enden som ferdig bearbeidet produkt. Den frosne fisken kjøres først gjennom en tinetank, før den flekkes og saltes i kar der den står i 14 dager. Deretter legges den om og strøs med nytt salt. Så legges den på rammer og står på tørka i en ukes tid ved en temperatur på 23 – 24 grader. Jo mindre lake det er i fisken før den kjøres inn i tørkeriet, jo høyere temperatur kan man kjøre med. Blir det for fuktig og for høy temperatur kan fisken nærmest bli kokt, så dette er en produksjon som krever erfaring og innsikt.

Klippfisken fra anlegget eksporteres hovedsakelig til Portugal, Brasil, eller den Dominikanske Republikk. Klippfisk av sei går i hovedsak til de to amerikanske landene, mens portugiserne foretrekker torsken.
Selskapet eies med 44 prosent av Møre Codfish Comp AS. Smøla kommune er også inne som aksjonær. De øvrige aksjonærene er Gustav Stokke AS, Karsten Flem AS og Arne Paul Slotsvik som sitter i styret. Dessuten styreformannen i bedriften, Nils Helge Aarset, som også er direktør i Møre Codfish Comp AS. De er også hovedaksjonærer i anlegg på Notholmen i Ålesund og Trovik i Troms.

Her er flere av de ansatte i gang med omsalting av fisken. Fra venstre Tore Einar Nordseth, Jan Arve Skaget, Barbel Palm, Jan Arne Hellesfjord og delvis skjult Manfred Kasim.

Reparatør er Harry Sivertsen.
• Atlantic Dawn Seafoods
• Marine Harvest Norway
• Nordsia Aktivitetssenter
• Nordvestnytt
• Partrederiet Hopmark
• Plastservice
• Promarin
• Promek
• Smøla Klekkeri og Settefiskanlegg
• Smølaprodukter
• Smølavinduet
• Statkraft Energi
• Veidholmen Fisk
 

(c) Ramvik
Alltid oppdatert med Zonate® CMS fra Ramvik