meny
                 
Startsiden
Nordmøre
  Aure
  Averøy
  Eide
  Gjemnes
  Halsa
  Smøla
  Alfabetisk
  Bransje
  Bil og båt
  Blomster og planter
  Byggevarer- og byggefirma
  Dagligvarer og forbruk
  Elektro og data
  Klær og fottøy
  Kommunen
  Maskinentreprenører
  Møbler
  Produksjon
  Reiseliv
  Tjenester
Romsdal
Sør-Trøndelag
Kommunenvår søker medarbeidere
Om ossLoading
Vågarbryggå


Vågarbryggå AS
Veiholmen
6570 Smøla

Tlf: 416 63 431
E-post: post@vogarbrygga.com
Nettside: www.vogarbrygga.com
 

Overnatting og servering midt i Været

Vågarbryggå på Veiholmen er blitt et av de flotteste tilbudene innenfor reiselivssektoren på Smøla. Her er det 4 store leiligheter og et rom til utleie, og dessuten et godt serveringstilbud med pub og kafé. Hele året er stedet åpent for selskap, kurs og konferanser, og med jevne mellomrom er her åpne arrangement med musikk og dans. Fra påske er det middagsservering hver søndag, og fra mai og ut august hver dag.


Her er to av drivkreftene bak Vågarbryggå. Fra venstre ser vi Martha Strand og Eva Strand.

Opprinnelig var det nok nyttårsorkanen i 1992 som utløste restaureringen av Vågarbryggå. Brygga er fra 1919 og ble brukt som både fiske- og tangmottak og til oppbevaring av nøter. Orkanen gjorde at det ble fart i planene om påbygging og restaurering, og våren 2001 var en flott bygning, der også det gamle særpreget er tatt vare på, ferdig til innvielse. Eierne utgjøres av familien Strand, altså Eva og Kristoffer Strand og Martha og Adolf Strand. Med seg på eiersiden har de også Bjørn Henning Strand og Geir Magne Strand. Eva er daglig leder og Martha, opprinnelig fra Frei,  er styreformann i Vågarbryggå AS som driver stedet, mens det er Vågar ANS som eier.

I sesongen er det stor aktivitet med opp til ti damer i sving, mange av dem skoleungdom. Søstrene Helene og Marie Olsen er de faste innslagene på kjøkkenet, med Helene som hovedansvarlig kokk. Stedet har alle rettigheter, og på menyen står alt fra hamburgere og pizza til lokale matretter som hvalgryte og fiskesupper. Vågarbryggå samarbeider også med Smøla Bakeri, som har spesialisert seg på tradisjonsmat.

Opprinnelig var brygga eid av Olai Hotran, men den ble kjøpt av partsrederiet Vågar i 1977 og brukt i forbindelse med fiskerivirksomheten deres. Brygga har da også en fin kaiplass inne i Været. Her ligger skøyta ”Havbrua” på 52 fot klar til å ta fiskeinteresserte med på havfisketurer eller andre utflukter. Her er det opp til kundene, og skøyta brukes fra alt til pub til pub runder på Hitra til turer inn til Fossen i Valsøyfjorden. Da de var på konsert ved Fossen sist, hadde deltakerne kledd seg ut som sjørøvere, men fikk da de besøkte butikken i dette utstyret umiddelbart spørsmål om de kom fra Veiholmen, forteller Eva. Ørnesafari og turer rund Været eller til Ringsøya er andre populære utflukter med Havbrua, som har hatt en sterk økning i bestillingene det siste året.

De leier også ut småbåter, fire med påhengsmotor og en med fastmotor. Disse ligger ved en flytebrygge på en eiendom på Været som heter Skøya, og der gir et restaurert fjøs plass til 8 personer. Et tilbud som spesielt tyskerne setter pris på. 

Havbua til kai ved Vågarbryggå. Salongen er nyoppusset og tilbudet er blitt svært populært.


Dette er vel en av de mest spesielle serveringsstedene i landet. Styrhuset Pub & kafé har en særegen atmosfære, og ofte med alltid blide Eva Strand bak disken.

I kafeen er det god plass, og et spennende og hyggelig lokale er ofte i bruk også til helgearrangement med innleid musikk. Her Martha Strand i forgrunnen.
• Betten Rorbuer
• Hellesfjord Feriesenter
• Hopen Aktivitetsgård
• Hopen Brygge
• Hopen Sjøhus
• Innveien Rorbuer
• Smøla Havfiskesenter
• Smøla Havstuer
• Smøla Motell
• Storvik Pub og Kaffebar
• Veyen Vertskap
• Vågarbryggå
 

(c) Ramvik
Alltid oppdatert med Zonate® CMS fra Ramvik