meny
                 
Startsiden
Nordmøre
  Aure
  Averøy
  Eide
  Gjemnes
  Halsa
  Smøla
  Alfabetisk
  Bransje
  Bil og båt
  Blomster og planter
  Byggevarer- og byggefirma
  Dagligvarer og forbruk
  Elektro og data
  Klær og fottøy
  Kommunen
  Maskinentreprenører
  Møbler
  Produksjon
  Reiseliv
  Tjenester
Romsdal
Sør-Trøndelag
Kommunenvår søker medarbeidere
Om ossLoading
Hopen Sjøhus


Hopen Sjøhus AS
6570 Smøla

Tlf: Harald 90 91 40 95 
Målfrid 40 42 29 50
E-post:
har-i@online.no

 

Nye sjøhus på Hopenkaia

I 2007 ble det bygd to sjøhus på kaia mellom Hopen Brygge og et nothus fra 1952. Der var det en skikkelig fisker som så muligheten og satser på turister etter at han nå er gått på land for godt. Harald Iversen var blitt 70 år, men sammen med kona Målfrid hadde han stor glede av satsingen. Byggene som er kommet opp holder da også god standard med flislagte gulv i førsteetasjen og artige og kreative innredninger og løsninger.


Harald Iversen drev utleie av sjøhusene på kaia her, og tok gjerne gjestene med ut på en fisketur i sjarken. Alt for tidlig gikk Harald imidlertid bort i 2010.

Bygningene ligger fint til på kaia og har allerede andre året fått stamgjester som vil tilbake. De er på 42 kvadrat grunnflate med loft og 6 sengeplasser. På framsida ligger kaia rett nedenfor, og gjestene har der muligheten til å spise måltidene ute, noe mange gjør konsekvent.

Med nærhet til og samarbeid med Hopen Brygge er dette også en fin kapasitetsutnyttelse begge veier. Mange som bor i sjøhusene liker å kunne spise i restauranten som ligger knapt 100 meter unna, og når det er fullt på Hopen Brygge er det mulig å legge ned gjester i sjøhusene. Tyngden av gjestene er fisketurister, og det er lagt til rette med plass til å gjøre opp fisken og tilgang til to frysere.

Nedenfor kaia ligger utleiebåter, og vil de ha seg en tur på havet med en større båt, er også det mulig.
Da kunne de vel knapt få mer rutinert kjentmann på havet, enn da Harald tok dem med utpå de første årene. 
Harald hadde vært fisker siden 1953 og var bare 14 år første gang han var på storsilda sammen med faren om bord i Tording. Fra 1964 hadde Harald egne båter sammen med brødrene. I 1971 begynte de med reketråling i en ombygd linebåt med fryseri, som fikk navnet Ingar Iversen. Siden ble det fire slike båter med samme navn, og den siste som ble solgt for 5 år siden var en svært avansert båt teknisk og produksjonsmessig.

Fiske foregikk ved Grønland, nordenfor Svalbard og øst til Kvitøya og vestover til New Foundland. Harald har altså brukt en stor del av livet til å fiske langs iskanten.

Mens han gjorde det, arbeidet Målfrid som lærer i mange år ved flere skoler på Smøla. De siste årene i yrkeslivet arbeidet hun som kontorfullmektig ved Smøla Videregående, før hun avsluttet da hun var 60 år og Smøla Videregående ble lagt ned. Med denne satsingen på turister blir det likevel travelt. Spesielt har det vært hektisk i  perioden de har bak seg med nybygging og tilrettelegging.
- Jeg har aldri hatt det så travelt som den perioden, ler Målfrid.

 

To doble senger, gjør at det kan bli 8 sengeplasser om folk er godt forlikt, forteller Målfrid Iversen, som akkurat da vi var der var noe redusert etter å ha brukket en hånd.

Marian, Jan og Adam Detko var ute og fisket to ganger for dag, men de tre polakkene tok seg også tid til et bilde på kjøkkenet og til å skryte av vertskapet.
• Betten Rorbuer
• Hellesfjord Feriesenter
• Hopen Aktivitetsgård
• Hopen Brygge
• Hopen Sjøhus
• Innveien Rorbuer
• Smøla Havfiskesenter
• Smøla Havstuer
• Smøla Motell
• Storvik Pub og Kaffebar
• Veyen Vertskap
• Vågarbryggå
 

(c) Ramvik
Alltid oppdatert med Zonate® CMS fra Ramvik