meny
                 
Startsiden
Nordmøre
  Aure
  Averøy
  Eide
  Gjemnes
  Halsa
  Smøla
  Alfabetisk
  Bransje
  Bil og båt
  Blomster og planter
  Byggevarer- og byggefirma
  Dagligvarer og forbruk
  Elektro og data
  Klær og fottøy
  Kommunen
  Maskinentreprenører
  Møbler
  Produksjon
  Reiseliv
  Tjenester
Romsdal
Sør-Trøndelag
Kommunenvår søker medarbeidere
Om ossLoading
Smøla Havfiskesenter


Smøla Havfiskesenter ANS
Sætran
6570 Smøla
Mobil: 91 83 35 30
Tlf: 71 54 49 00

Faks: 71 54 49 09
E-post: smola.havfiskesenter@smola.online.no
Nettside: www.hav-fiske.com


 

Lokomotivet for turisme på Smøla

Siden den første starten i 1992 har det vært en gradvis utbygging av ferie-, konferanse- og havfiskesenteret på kaia på Sætran. I dag framstår det som lokomotivet innefor Smølas reiseliv, og har bidratt til å sette kommunen på kartet som feriemål for både norske og utenlandske turister. Både fisketurismen og konferanser er viktig for senteret som nå har 55 senger, store møterom, restaurant og pub - og slik altså kapasitet til å ta imot store grupper.


Senteret har vokst fram på kaia på Sætran, som var et viktig anløpssted da nydyrkingen på Frostadheia pågikk fra 1930-åra og utover. Innfelt daglig leder Magne Lillehaug på havfisketur med skøyta Freidig.

I tilbudet inngår utleie av båter spesialkonstruert for fisketurisme, og skøyta Freidig for å ta folk på havfisketurer eller opplevelsesturer. Her finnes overnatting i leiligheter med høy standard, en særpreget restaurant med jevnlige arrangement året rundt, pub og lokaler for selskap, kurs og konferanser.
Det veldrevne senteret blir omfattet med betydelig interesse i utenlandske tidsskrift, spesielt tyske, men også i viktige norske publikasjoner som store aviser og Fiske og fritid. Senteret markedsfører seg ved en bred presentasjon av kommunen og tilbudene her, noe som også andre i bransjen på Smøla drar nytte av.

Daglig leder Magne Lillehaug har siden 2000, da dette ble stiftet som ANS –selskap, brukt all sin tid på oppbygging, drift og markedsføring av bedriften. Det blir innleid dyktige fagfolk som er flinke til å gjøre råstoff fra havet om til delikate retter. Blant disse er Marit Leonhardsen Britt Eli Stenhjem og Marit Otterholm viktige personer.

Ellers har dette under oppbyggingen vært et tiltak der familien har trådd til, og ikke minst Rolf og Borgny har vært viktige støttespillere. Med seg i selskapet har Magne brødrene Egil Arnfinn og Rolf Gunnar, som driver egne virksomheter i form av bilverksted, båtsalg, taxi og kiosk på Sætran. Dette gir stedet livskraft og et omfattende servicetilbud som både gjestene og lokalbefolkningen nyter godt av.

I en normal sesong er det mellom 5 og 6000 overnattingsdøgn her, og den intense sesongen varer fra april til ut august. Været setter en del begrensninger, men i forsesongen og sensesongen er det firmaturer med kurs- og teambygging som dominerer virksomheten. Populært er det med utfordringer i form av havrafting, og også havfisketurer er sikkert en utfordring for noen av oss. Sikkerheten er satt i høysetet,og muligheter for kommunikasjon om kritiske situasjoner oppstår er vektlagt. Minibussen bringer folk rundt til andre tilbud på øya, der golf er et både populært og overraskende tilbud for mange. Stedet har skjenkebevilling med alle rettigheter, men med kommunale tidsbegrensinger det i alle fall er vanskelig å forklare turistene.

- Avhengig av størrelsen på arrangementene leies mange inn på timebasis, og senteret er heldige som har positive folk å ty til, understreker Magne Lillehaug.

Restauranten utformet i fiskflakstil gir en egen atmosfære og brukes også i offentlige sammenhenger, som her hvor ledelsen i kommunen, fylket, Statkraft og NVE forsyner seg fra havets festbord i forbindelse med åpningen av vindparken.Her er det ansatte i Nordea Bank som nyter sommerkvelden på balkongen ut mot havet.
• Betten Rorbuer
• Hellesfjord Feriesenter
• Hopen Aktivitetsgård
• Hopen Brygge
• Hopen Sjøhus
• Innveien Rorbuer
• Smøla Havfiskesenter
• Smøla Havstuer
• Smøla Motell
• Storvik Pub og Kaffebar
• Veyen Vertskap
• Vågarbryggå
 

(c) Ramvik
Alltid oppdatert med Zonate® CMS fra Ramvik