meny
                 
Startsiden
Nordmøre
  Aure
  Averøy
  Eide
  Gjemnes
  Halsa
  Smøla
  Alfabetisk
  Bransje
  Bil og båt
  Blomster og planter
  Byggevarer- og byggefirma
  Dagligvarer og forbruk
  Elektro og data
  Klær og fottøy
  Kommunen
  Maskinentreprenører
  Møbler
  Produksjon
  Reiseliv
  Tjenester
Romsdal
Sør-Trøndelag
Kommunenvår søker medarbeidere
Om ossLoading
Betten Rorbuer


Betten Rorbuer
Jøstølen
6570 Smøla.
Tlf: Egil: 91 13 03 20

Per: 99 43 56 75
E-post: post@betten-rorbuer.no
pbetten@online.no
Nettside:
www.betten-rorbuer.no

 

Rorbuanlegg på sør-vestsida av Smøla

Betten Rorbuer ligger i Jøstølen på sør-vestsida av Smøla. På den romslige kaia ligger 6 rorbuer i en etasje med hems og soveplasser oppe. Foran ligger en flott utbygd småbåthavn med 10 båter til utleie, og også båtplasser for folk som har feriehus på øyene utenfor. Anlegget er bygd ut over tid siden 2001, da de første 2 husene kom på plass. De første bygningene var på 35 kvadratmeter i grunnflate, men senere ble de bygd større og tre av bygningene er nå på 54 kvadratmeter. Alle har hems og soveplasser til fra 6 til 8 personer.


Det er bygd opp et flott anlegg med rorbuer på Jøstølen. Her er Per Betten, en av brødrene som eier anlegget. Den andre eieren er Egil Betten.

Det er Betten Eiendom AS som står bak dette prosjektet. Det eies av brødrene Per og Egil Betten, og anlegget er bygd ut på hjemgarden Nordvalen på Jøstølen. Stedet er svært populært blant fisketurister, og det brukes tyske og tsjekkiske bookingselskap som sørger for belegget.

Stadig flere nordmenn har også oppdaget stedet, som er blant få anlegg på denne siden av øya. Mange har også blitt oppmerksomme på at dette er et eldorado også for sjøørretfiske. I strømmene mellom holmene og øyene like utenfor foregår det derfor fiske fra holmene med fluestang og selvsagt også med sluk. Dette er det mest nordmenn som driver med, og det siste bygget som kom opp er bygd med tanke på disse.

Etter hvert er det nesten blitt helårsdrift, forteller Per, som til vanlig arbeider på ambulansebåten og har bosatt seg på Edøya. Broren Egil er travelt opptatt med regnskapsfirmaet sitt, og det gjør at foreldrene deres er viktige for at driften skal fungere. De stiller opp og har mye av kontakten med gjestene. Da vi var på besøk var faren Kåre ute med speedsjarken, som hører med til anlegget, for å lose inn noen tyskere som hadde blitt overrasket av skodda.
– Uten dem hadde det ikke gått å bygge opp og drive dette stedte, sier Per. Ellers leies det nå for det meste inn til vasking av rorbuene, og til oppredning av senger.

Det har vært gjort store investeringer i havna, som opprinnelig var litt for grunn. Et område i fjøra er skutt ut slik at man fikk god dybde, og massen ble brukt til å bygge opp en molo, som gjør havna svært lun. Da vi var på besøk, foregikk det oppmudring av havnebassenget, slik at dybden nå er god overalt. Nytt av året er et eget sløyehus plassert for enden av en flytebrygge. Dette gjør at gjestene kan legge til og fli og filetere fisken der, og slipper å frakte den med seg opp på kaia. 

Inne er det praktisk tilrettelagt med kjøkkenkrok, bad, og stue i første etasje. Her fra en av de store rorbuene.Fisking er det viktigste for gjestene, og med slik fangst er ferien selvsagt vellykket.  
• Betten Rorbuer
• Hellesfjord Feriesenter
• Hopen Aktivitetsgård
• Hopen Brygge
• Hopen Sjøhus
• Innveien Rorbuer
• Smøla Havfiskesenter
• Smøla Havstuer
• Smøla Motell
• Storvik Pub og Kaffebar
• Veyen Vertskap
• Vågarbryggå
 

(c) Ramvik
Alltid oppdatert med Zonate® CMS fra Ramvik