meny
                 
Startsiden
Nordmøre
  Aure
  Averøy
  Eide
  Gjemnes
  Halsa
  Smøla
  Alfabetisk
  Bransje
  Bil og båt
  Blomster og planter
  Byggevarer- og byggefirma
  Dagligvarer og forbruk
  Elektro og data
  Klær og fottøy
  Kommunen
  Maskinentreprenører
  Møbler
  Produksjon
  Reiseliv
  Tjenester
Romsdal
Sør-Trøndelag
Kommunenvår søker medarbeidere
Om ossLoading
Innveien Rorbuer


Innveien Rorbuer
Veiholmen service og utleie ANS

6570 Smøla

Tlf:
Arnfinn: 90 91 41 12 
Harry: 90 94 11 71
E-post: arnfi@online.no

 

Store rorbuer med eget frysehus på Innveien

På Skjæret på Innveien er det bygd opp et rorbuanlegg av høy standard. Etter hvert er det blitt en romslig tomt på det som opprinnelig startet som et skjær, og de to nevenyttige karene som har bygd det opp har planer om mer etter hvert. Anlegget er spesialsydd for fisketurister, og det er bygd et eget hus med fryseri og plass til å fli både fisk og til å vaske klær.


Rorbuanlegget på Innveien er bygd opp med stor egeninnsats av Arnfinn Strand og Harry Sivertsen. Her har de fått til en fin småbåthavn, og mesteparten av området har de fylt opp og planert selv.  

Firmaet Veiholmen Service og utleie ANS står som eier av anlegget, som har godt belegg fra mars til langt ut i september. Dette er et firma som Arnfinn Strand og Harry Sivertsen står i spissen for, og med seg som viktige støttespillere har de ektefellene Torill Strand og Iren Sivertsen. De to mannfolka arbeider med teknisk ansvar på hvert sin fiskebedrift, og at de er nevenyttige har de til fulle vist med dette prosjektet. Her har de gjort alt som er mulig å gjøre selv, til og med saging og høvling av bordkledning utvendig og panel og foringer innvendig.

Rorbuene er noe større og høyere enn det som er vanlig, med en grunnflate på 50 kvadrat, med kjøkkenavdeling, stue, stort bad og et soverom nede. I andreetasje er det også ca 30 kvadrat tilgjengelig, slik at det totalt er 3 soverom og 6 senger i hver rorbu. Gjennom Angelreisen Palm sikrer de seg godt belegg, hovedsakelig av fiskende mannfolk, men også noen familier. Er det ledig kapasitet leier de også ut til private reisende.

Tomta er bygd opp fra nesten ingenting på et skjær mellom to naust som de eier hvert sitt av. I nærheten arbeider de med planer om en båthall, og med utvidelse av tomta ved rorbuene får de også plass til flere bygninger. Det er det lagt til rette for med satsingen på sløyehuset der fryseriet gjør det enkelt for fiskeglade gjester å ta vare på fangsten, og lettere å holde rorbuene rene og ryddige. I den lune havna ligger fem Hansvikbåter til utleie i størrelser fra 17 til 20 fot. En av båtene har også en Saab innenbordsmotor.

Firmaet har også et hus på Været, som de leier bort til fastboende. Opprinnelig var bedriften startet opp i forbindelse med drift av Havkroa, som de hadde fra 1995 til 2000, og utleie av Haugjegla fyr som de også hadde ansvaret for tidligere.

Nå satser de fritida si på dette anlegget. Arnfinn har tidligere arbeidet i Telenor, men er nå teknisk leder ved Atlantic Dawn Seafoods, og har arbeidet i Vikan siden 2000. Harry har en variert yrkeserfaring på sjøen, men har nå teknisk ansvar ved Veidholmen Fisk. På kontoret der arbeider kona Iren, mens Torill Strand arbeider i kommunen. De to bedre halvdelene tar mye av det praktiske arbeidet med driften av anlegget, noe som medfører både vasking av anlegget, sengetøy og kontakt med gjester.

Iren Sivertsen har sammen med Torill Strand ansvar for å holde rorbuene rene og i god stand i løpet av sesongen.


Eget hus for å fli fisk gjør det enklere både for vertskap og gjester. Det store fryseriet er populært blant gjestene, og i bygget er det også en avdeling for å vaske klær.
• Betten Rorbuer
• Hellesfjord Feriesenter
• Hopen Aktivitetsgård
• Hopen Brygge
• Hopen Sjøhus
• Innveien Rorbuer
• Smøla Havfiskesenter
• Smøla Havstuer
• Smøla Motell
• Storvik Pub og Kaffebar
• Veyen Vertskap
• Vågarbryggå
 

(c) Ramvik
Alltid oppdatert med Zonate® CMS fra Ramvik