meny
                 
Startsiden
Nordmøre
  Aure
  Averøy
  Eide
  Gjemnes
  Halsa
  Smøla
  Alfabetisk
  Bransje
  Bil og båt
  Blomster og planter
  Byggevarer- og byggefirma
  Dagligvarer og forbruk
  Elektro og data
  Klær og fottøy
  Kommunen
  Maskinentreprenører
  Møbler
  Produksjon
  Reiseliv
  Tjenester
Romsdal
Sør-Trøndelag
Kommunenvår søker medarbeidere
Om ossLoading
Hopen Aktivitetsgård


Hopen Aktivitetsgård
Fosna Aktivum
Hopen
6570 Smøla

Tlf: 71 54 03 99
Mob: 95 75 17 30
E-post: alfinges@online.no
Nettside: www.hopenaktivitetsgard.no

 

Skreddersyr aktiviteter på Smøla

Dette er en bedrift som skiller seg ut fra de fleste aktørene i bransjen på Smøla. Rett nok tilbyr de tradisjonell overnatting og har sin andel av overnattingsgjester og fisketurister, men det er skreddersying av aktiviteter i hele kommunen som er kjerneideen til Alf Inge Jenssen på Hopen Aktivitetsgård. Han står også for formidlingen av utleie av Haugjegla fyr. Det er mye utstyr som kreves for å kunne tilby aktiviteter, og dette leier bedriften også gjerne bort til andre aktører i bransjen. Blant annet disponerer de 12 kajakker og også sykler.


Alf Inge Jenssen legger vekt på varierte aktivitetstilbud, og to ponnier er her mest for trivselens skyld. Her er det naboene Anne Kathrine og Magnhild som får seg en tur.

På Hopen tilbyr de overnatting i Iverstua, som er den opprinnelige gårdsbygningen. Utleie her blir formidlet gjennom turoperatøren "Din Tur", og tyngden av gjestene er tsjekkere og tyskere. Ved Haugjegla er det 12 sengeplasser og fyret er oppusset av bedriften, slik at det er god standard som tilbys. I mai 2008 tok Kystverket med seg kronprins Haakon nettopp dit blant annet for å vise fram arbeidet som var gjort. Det er en spesiell opplevelse å kunne overnatte midt ute på havet, og for noen er det blitt en livsstil å reise rundt og bo på verdens fyr.

Opprinnelig planla Alf Inge Jenssen i samarbeid med kommunene å bygge opp et tilbud spesielt for undommer da sykdom gjorde at han måtte gi opp politiyrket. Der hadde han vist seg som en markant personlighet med stort engasjement blant annet for ungdommer gjennom holdningsskapende arbeid og tiltak. Opplegg for ungdommer blir det mindre av enn han håpet på, men Alf Inge skreddersyr gjerne opplegge for både skoleklasser og skoler, og maritime opplevelser og opplæring har interesserte ungdommer fra Birka i Sverige til Nordmøre Folkehøgskole hatt her ute. Det tilbys normalt 3-dagers opplegg for barn og unge, og det legges da vekt på opplæring i kystkultur, sikkerhet på sjøen og miljø.

Skreddersydde opplegg retter seg også mot andre grupper, og det er 2-3 konsepter som skreddersys for ulike grupper og mestringsnivå. Da brukes hele kommunen slik at opplevelsene kan omfatte alt fra fiske på Vestsmøla, der Reidulf Sørøy er skipper - til ørne- eller hvalsafari, sykkelturer eller kajakkpadling. Ørretfiske både i sjøen og i innlandet er også populært, og folk fra Smøla Jeger og Fiskeforening er også gjerne involvert i Alf Inges opplegg. Besøk eller overnatting på fyret er selvsagt også populært.

Er det grupper som skal være her i flere uker, lager Alf Inge også gjerne opplegg som tar i bruk andre deler av fylket. Det kjenner han godt fra jobben i politiet der han blant annet kjørte UP-patrulje noen år. Dessuten var han aspirant i Sunndal og arbeidet senere ved lensmannskontorene både i Gjemnes og Eide før han begynte i Kristiansund.
Det var Parkinsons sykdom som tvang ham ut av yrket i 2001, og det var da naturlig å satse på virksomheten på hjemgarden. - Jeg fant ut at jeg like gjerne kunne drive med dette også for min egen del og forsøke å være aktiv i stedet for bare å være syk, sier Alf Inge. Han er ellers også er en markant debattant med fokus spesielt på korrupsjon og maktmisbruk. 
Stedet disponerer også båtene M/F Hortensfruen og Havkatten, og det tilbys blant annet guidede turer med Hortensfruen, som kan ta 12 passasjerer.

Aktiviteter står i sentrum, og her er det ørnesafari som står på programmet for en skoleklasse som benytter seg av stedet. 


Hauggjegla fyr er en spennede og populær opplevelse, både for de som tilbringer en dag her og for de som overnatter. Noen er virkelig hekta på fyropplevelser og reiser verden rundt for å oppleve flest mulig, men her er det HKH kronprins Haakon som er på besøk for å se på oppussingen av fyret. Foto: Wigdis Wollan Dykking er en av aktivitetene som tilbys, og Smøla har litt av hvert å by på med sin lange kyst.

Haugjegla er pusset opp og slik er innredningen der ute nå.
• Betten Rorbuer
• Hellesfjord Feriesenter
• Hopen Aktivitetsgård
• Hopen Brygge
• Hopen Sjøhus
• Innveien Rorbuer
• Smøla Havfiskesenter
• Smøla Havstuer
• Smøla Motell
• Storvik Pub og Kaffebar
• Veyen Vertskap
• Vågarbryggå
 

(c) Ramvik
Alltid oppdatert med Zonate® CMS fra Ramvik