meny
                 
Startsiden
Nordmøre
  Aure
  Averøy
  Eide
  Gjemnes
  Halsa
  Smøla
  Alfabetisk
  Bransje
  Bil og båt
  Blomster og planter
  Byggevarer- og byggefirma
  Dagligvarer og forbruk
  Elektro og data
  Klær og fottøy
  Kommunen
  Maskinentreprenører
  Møbler
  Produksjon
  Reiseliv
  Tjenester
Romsdal
Sør-Trøndelag
Kommunenvår søker medarbeidere
Om ossLoading
Hellesfjord Feriesenter


Hellesfjord Feriesenter
Hellesfjord
6570 Smøla

Tlf og faks: 71 54 37 34
Mob: 41 23 60 78
E-post: jarle.kruse@neasonline.no
 

Lunt feriested med særpreg

I Hellesfjorden ligger et feriested som skiller seg ut fra de fleste nyere anleggene på Smøla. I den lune Hellesfjorden ligger et ferieanlegg der man må parkere bilen og rusle ned til havna på en sti i frodig natur med beitende dyr og enkelte strømgjerder å passere. Ingebjørg og Jarle Kruse var de første som satset bevisst på turister, og startet opp allerede i 1992, da turisme i større målestokk syntes rimelig usannsynlig for smølværingene.


Ingebjørg og Jarle Magne Kruse var tidlig ute med å satse på at turister kunne finne Smøla interessant. 

Ja, folk mente vi var ”steintullåt” som trodde det ville komme turister hit, mimrer Ingebjørg og Jarle. Så startet de da også rimelig forsiktig, med at Jarle la inn et anbud på noen brakker som Kystverket annonserte for salg. De fikk han tilslaget på, og satte dem sammen til et hus der de kan ta imot 12 personer på 6 doble soverom. Etter hvert har mange oppdaget stedet og kunnet glede seg over omgivelsene og den spesielle havna med naust og kai. Dit må man ta seg fram over selvbygd gangbru langs hammeren. Ved siden av et stort naust, gjør gammeldagse båtskur det til et svært så særpreget sted.

Med Ingebjørg og Jarle som verter merker mange nok også en uvanlig gjestfrihet, og noen kommer år etter år. Noen bestiller for opp til fem år i slengen, og noen har vært her helt siden de kom første gang i 93. Noen av disse er her både 2 og 3 ganger i året, og den eldste kom her regelmessig til han ble 90 år.

- Vi blir jo godt kjent med folk, og bruker i alle fall å invitere faste folk på saltfiskbaill eller bacalao, og alle innom i alle fall en gang mens de er her, sier Ingebjørg. Dette er hjemgarden hennes. Jarle Magne var født på Brattværet, men faren flyttet til Sætran før Jarle begynte på skolen. Her drev faren fiske, butikk og dampskipskai. Jarle har vært sjømann i 30 år, og arbeidet i Nordsjøen som skipper på supplybåt. Nå er også han gått i land, og helsa til Ingebjørg gjør at de ikke satser på så lang sesong. Reisene blir formidlet av reisebyrå, ved siden av at de faste bestiller selv. Ofte er det grupper med kolleger som kommer, og de er veldig opptatt av fisking, forteller Jarle, som merket at mange reagerte på begrensingen på 15 kilo. Det gjør at noen bare blir en uke, som tidligere kunne bli flere uker, mener han. 

Det er lagt godt tilrette for å gjøre opp og filetere fisk både ute og inne, og det var en arbeidssom gjeng vi traff da vi var innom anlegget . Det er tydelig at dette er livet for mange, og til og med det å jobbe med fangsten hører tydeligvis med til opplevelsen.  

Det er idyllisk i Hellesfjorden og bra med fisk, noe disse tyskerne fra Bayern vet å sette pris på. 


Øverst i bildet ser vi boenheten som fremdeles fungerer godt.
• Betten Rorbuer
• Hellesfjord Feriesenter
• Hopen Aktivitetsgård
• Hopen Brygge
• Hopen Sjøhus
• Innveien Rorbuer
• Smøla Havfiskesenter
• Smøla Havstuer
• Smøla Motell
• Storvik Pub og Kaffebar
• Veyen Vertskap
• Vågarbryggå
 

(c) Ramvik
Alltid oppdatert med Zonate® CMS fra Ramvik